Våra populäraste artiklar 2022.

Skriven av Admin

populäraste artiklar 2022

Vilka händelser har präglat HR-året 2022? Och hur återspeglas de i Kunskapsbankens mest lästa artiklar? Ta del av svaret här! 

Nya hybridlösningar. 

2022 har varit ett händelserikt år. Restriktioner har lättat och vi har sett en stor återgång till de fysiska arbetsplatserna. Men samtidigt som många har varit ivriga på att hitta tillbaka till sina vanliga rutiner igen ser vi även att det blir allt vanligare med hybrid- eller distanslösningar. Lösningar som gör det möjligt att öka livskvalitén genom att hitta en ultimat balans mellan arbete och privatliv.  

 

Den stora uppsägningsvågen.  

Något som började under pandemin, och som fortsatt prägla hela 2022 är fenomenet the Great Resignation, eller den Stora Uppsägningsvågen på svenska. Personal säger nämligen upp sig och byter jobb som aldrig förr. Fenomenet har tvingat arbetsgivare att satsa ännu mer på medarbetarnas engagemang och hälsa för att öka trivseln och säkerställa att de stannar på arbetsplatsen.  

Intresserad av att läsa mer om detta? Se våra bästa tips på hur man behåller medarbetare här. 

 

Allt viktigare med välmående.  

HR- året har inte bara präglats av hybridlösningar och uppsägningar. Faktorer så som rådande krig och den ekonomiska krisen påverkar även det i stor grad vad som sker på arbetsplatserna runt om i landet. När omvärlden känns instabil är det viktigare än någonsin att arbeta för trygghet och välmående på jobbet. Läs hela artikeln här om hur du som arbetsgivare kan stötta dina medarbetare genom oroliga tider.  

Det märks att alla dessa ämnen har varit angelägna för arbetsgivare under året. Om vi tittar på våra fem mest lästa artiklar ser vi nämligen en trend. Gemensamt för dem alla är att de ger verktyg så att du som arbetsgivare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. Låt oss kika närmre på vilka artiklar som var mest populära. 

 

1. Argument för att ditt företag ska börja med friskvårdsbidrag.

Att satsa på hälsa och friskvård är en investering som lönar sig. En verksamhet är aldrig starkare än sina medarbetare och sunda anställda levererar bra resultat. Det finns flera olika sätt att satsa på hälsa i en organisation men ett av de bästa är att stötta personalen i att bli mer aktiv och hälsosam. Ett effektivt och uppskattat sätt är just genom friskvårdsbidraget. 

Till artikeln om argument för att börja med friskvårdsbidrag. 

 

2. Få igång din arbetsplats med hjälp av personalaktiviteter.

En fysiskt aktiv personal är en stark, frisk och engagerad personal som trivs bättre och orkar mer. Att som arbetsgivare uppmuntra sina medarbetare till att röra på sig mer sänker sjukfrånvaron och ökar både produktionen och motivationen. Ni har bara saker att vinna på att hålla igång! 

Till artikeln om motiverande personalaktiviteter. 

 

3. Tips på aktiviteter till kickoff med hälsotema.

Få ihop arbetsgruppen med en hälsokickoff! Det är vid dessa gemensamma tillfällen du som arbetsgivare har chansen att inspirera till nya sunda vanor. Att fokusera på hälsa behöver inte vara tråkigt, det finns massor med roliga alternativ som går att skräddarsy för alla typer av behov och önskemål. Inomhus eller utomhus? På plats eller distans? Det finns något för alla bland våra tips på boostande aktiviteter.  

Till artikeln om att anordna en kickoff med hälsotema. 

 

4. Bli hälsoinspiratör på din arbetsplats.

Som hälsoinspiratör kan du göra mycket för att boosta dina kollegor. Hälsa i alla dess former är något som bör genomsyra allt i det dagliga arbetet, vare sig det kommer till fysiskt, psykiskt eller socialt välmående. Men vad gör egentligen en hälsoinspiratör mer konkret? Läs våra bästa tips på hur du kan skapa en friskare arbetsplats som hälsoinspiratör.

Till artikeln om hur man blir hälsoinspiratör på arbetsplatsen. 

  
Hälsa och välmående har alltså fortsatt att stå i centrum under det gångna året. Ett år som präglats av allt ifrån uppsägningar till ett oroligt världsläge. Detta visar på att det förblir lika viktigt (om inte än viktigare) för arbetsgivare att satsa på välgörande personalförmåner när omvärlden är instabil.  

 

 

 

Intresseanmälan.

 

Ämnen:Personalförmåner

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: