Så säkerställer ni personalhälsa i oroliga tider.

Skriven av Admin

 

personalhälsa oroliga tider

Inflation, höga levnadskostnader, energikris och ett närliggande krig. Det finns minst sagt många orosmoment i dagsläget. Och när kris efter kris läggs på varandra finns det en stor risk för ökad psykisk ohälsa. 

I tider av oro och rädsla för vad som komma skall är det viktigt att ta hand om sig själv och personer i sin närhet. Som arbetsgivare kan man känna sig maktlös inför hur man bäst stöttar sina medarbetare genom kristider, men det finns trots allt mycket du kan göra. Nedan finner du tre viktiga punkter att se över för att säkra välmåendet på arbetsplatsen. 

Hur kan du som arbetsgivare säkerställa personalhälsa? 

  • Nu är det extra viktigt att du som arbetsgivare är lyhörd mot dina anställda. Boka in personliga avstämningar med jämna mellanrum för att kunna följa medarbetarnas mående. Visa att du finns där för dem – lyssna in och försök snappa upp om du märker att någon har det extra kämpigt just nu. Visa att arbetsplatsen är en trygg och säker plats när världen runt omkring känns turbulent. 
  • Finns det inte tid eller möjlighet att själv anordna stöttande samtal – ta då hjälp externt från psykologtjänster eller liknande som kan erbjuda stöd. Gör det lättillgängligt för medarbetarna att träffa en professionell terapeut. 
  • Utöver det personliga stödet kan du som arbetsgivare även hjälpa dina medarbetare att hitta sätt att koppla bort från omvärlden för en stund. Genom att erbjuda alla anställda friskvårdsbidrag genom Epassi ger du  tillgång till oändliga möjligheter att stänga ute stress. Friskvårdsbidraget kan nyttjas till träning, meditation, yoga eller olika typer av stresshantering som exempelvis mindfulness. När man rör på sig frigörs lycko-hormonet endorfin och dessutom flera signalsubstanser som ökar välmående och minskar stress. Träning är alltså en grundläggande del i hälsoarbetet, och något som arbetsplatser gör gott i att satsa lite extra på. 

 

PERSONALFÖRMÅNER VIA EPASSI.

Erbjuder du dina anställda ett friskvårdsbidrag och uppmuntrar dem att använda det (till aktiviteter på plats eller träning online) har du kommit en bra bit på vägen. Vill du främja dina medarbetares hälsa och välmående ytterligare kan du skapa ett wellnessprogram med digitala hälsoföreläsningar, livestreamad träning, meditations-webbinarier och andra aktiviteter som de anställda efterfrågar.

Genom att ge dina medarbetare tillgång till Epassi ger du dem chansen till hälsosamma upplevelser – varje dag! Epassi skräddarsyr ett utbud av personalförmåner som passar just ditt företag bäst. Vårt erbjudande är skapat, och i ständig utveckling, för att göra det enkelt för dig att erbjuda attraktiva personalförmåner med minimal administrationstid.  

 

Just nu erbjuder vi personalförmånerna Friskvård, Måltid, Cykelförmån och Lunchkort. 

 

Har ni redan personalförmåner genom Epassi?  

Se våra tips för hur ni ökar nyttjandet av förmånerna här!  

 

Har ni inte Epassi än?  

Fyll i vår intresseanmälan här! 

 

Prenumerera på vårt inspirationsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:Personalförmåner

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: