Bli en del av Epassis nätverk
av leverantörer.

Ökade intäkter utan krångel.

Epassi är Nordens ledande mobilbetalningslösning för personalförmåner och just nu har vi nära 1 miljon användare i Sverige. Anslut dig till Epassi och nå ut till tusentals nya kunder med ditt erbjudande. 

Idag kan du bli leverantör för Friskvård, Lunch och Cykel och nå alla Epassianvändare.

Varför ansluta dig till Epassi? 

Nya kunder är bara några knapptryck bort.   

trending-up-1

Extra synlighet och marknadsföring.

Som ansluten leverantör blir du synlig för Epassis hundratusentals användare och har möjlighet att medverka i kampanjer och få spridning i sociala medier. 

user-check-1-1

Större och mer köpstark kundbas.

Nå ut till nya kunder, vilka annars kanske inte hade besökt dig, som får förmånspengar från sin arbetsgivare att spendera. 

money-1

Inga risker eller investeringar.

Det kostar inget förrän det ger resultat. Att ansluta sig till Epassi är kostnadsfritt – vi drar endast en serviceavgift när Epassiköpet sedan genomförs. 

Bli friskvårdsleverantör du också.

När du går med i Epassi når du inte bara ut till tusentals användare, du erbjuder även dina kunder en smidig betallösning och räddar dig själv undan sega betalningar. Ökad försäljning med minimal ansträngning, med andra ord.

Läs mer om friskvård Bli friskvårdsleverantör

Nå fler än 70 000 hungriga lunchkortsanvändare.

Våra drygt 70 000 användare är spridda över hela landet och de får sin lunch subventionerad av sin arbetsgivare. De vill äta goda luncher – varje dag. Ta chansen att nå ut med riktade erbjudanden till en köpstark målgrupp!

Läs mer

Gå med i EpassiBIKEs nätverk av cykelpartners. 

Personalcyklar har blivit alltmer populärt hos både små och stora företag. Som en EpassiBIKE-partner får ni ta del av kakan.

Läs mer om EpassiBIKE

 

Epassi brinner vi för personalförmåner.

Med Epassi som partner är det enkelt att nå ut till nya kunder och målgrupper.  

Vill du läsa mer om personalförmåner? Missa inte Den stora studien om personalförmåner 2023! Här utreder vi hur anställda och arbetsgivare prioriterar olika former av personalförmåner, hur investeringarna i förmåner för 2024 ser ut och mycket mycket mer... Trevlig läsning!