Populära aktiviteter och tjänster med friskvårdsbidraget.

Skriven av Admin

Det finns en hel uppsjö med aktiviteter och tjänster som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till, några mer populära än andra. Är du osäker på vad du ska använda bidraget till? Här har vi har listat 10 av de mest vanliga friskvårdsvalen - inspireras och hitta din favorit!

populära friskvårdsaktiviteter

Gym & gruppträning.

Gym & gruppträning är en av de vanligaste aktiviteterna att nyttja friskvårdsbidraget till, vilket säkert har att göra med den stora variation som gym ofta erbjuder. Idag finns ett brett utbud utöver klassisk gymträning – allt ifrån zumba, yoga, HIIT, boxning, spinning, pilates och bodypump. Friskvårdsbidraget gäller för gymkort, klippkort och enstaka träningstillfällen – välj det som passar dig bäst! Behöver du en extra push eller vägledning för gymträning? Ta del av ett gratis träningsupplägg här.

Massage.

Både stillasittande och tunga arbeten kan påverka rygg och kropp negativt, varför en välgörande stund kan komma väl till pass. Tack vare friskvårdsbidraget är det många som unnar sig just massage. Kom bara ihåg att varje massagetillfälle får kosta max 1000 kr för att räkas som friskvård enligt skatteverket. Osäker på vilket typ av massage som passar dig? Läs om de olika varianterna här. 

Simning.

Många väljer simning för att uppnå skonsam och effektiv träning, eller för ett skönt avbrott i vardagen. Passa på att nyttja ditt friskvårdsbidrag till ett medlemsskap eller klippkort på en simhall. Klicka här för att se listan med några av de leverantörer som är anslutna till Epassi. 

Fotvård.

Fötterna får tåla en hel del stryk och att ge dem lite extra kärlek är därför en uppskattad friskvårdsaktivitet. Hit räknas fotvård och massage, men inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård.

Onlineträning.

Onlineträning blir allt mer populärt och idag är utbudet av onlinetjänster mycket stort - däribland coaching, yoga, mindfulness, löpträning och styrketräning. Onlineträning är helt enkelt ett perfekt sätt att hitta tillfällen för träning som passar just dig. Du bestämmer själv över tid och plats. Läs mer och inspireras av onlinetjänster här.

Motionslopp.

Många använder friskvårdsbidraget till anmälningsavgifter för motionslopp, antingen som en personlig utmaning eller som en kul aktivitet med kompisgänget eller kollegorna. 2024 bjuder på många härliga lopp över hela landet, så passa på att använda årets bidrag för att säkra din plats redan idag.

Coach, PT och kostrådgivning.

Vi är många som någon gång känt att man är i behov av en hälsosam förändring i sitt liv, men osäker på hur man ska komma igång på egen hand. Att få personlig vägledning i form av kostrådgivning, Personlig Träning eller livscoaching med hjälp av friskvårdsbidraget är därför mycket eftertraktat. Läs mer här för att se vilken typ av individuell coaching som kan passa dig. 

Racketsport.

Racketsporter är ett populärt val året runt, och passar perfekt för den som söker ett effektivt och socialt sätt att aktivera kroppen. Välj mellan allt från tennis, badminton och squash! Eller varför inte testa padel? Det är perfekt för nybörjare inom racketsport. Läs mer här. 

Golf.

Allt fler upptäcker möjligheten att nyttja friskvårdsbidraget till golf, både nybörjare och erfarna spelare. Läs mer om hur du använder friskvårdsbidraget till golf och ta del av våra nybörjartips. 

Yoga.

Kombinationen av träning, smidighet, styrka och balans med fokus på att öka kontakt med kropp och sinne gör yogan till ett populärt val. Inte minst i tider när vi behöver nedvarvningen som mest. Läs mer om olika typer av yoga för att hitta din favorit. 

 

Ämnen:FriskvårdÅterhämtning

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: