Livscoach, PT och kostrådgivning med friskvårdsbidraget.

Skriven av Admin

Är du i behov av förändring i ditt liv, men osäker på hur du ska komma igång på egen hand? Använd ditt friskvårdsbidrag och få den personliga hjälp du behöver. Oavsett om det gäller professionellt eller personligt och om du vill förbättra välmåendet genom kost, träning eller att optimera livspusslet så kan du vägledas till att nå dina mål. Läs vidare för att se vilken typ av individuell coaching som passar dig och din situation.

livscoach pt kostrådgivning

Personlig träning. 

Att träna med en personlig tränare innebär att aktiviteter anpassas efter dina förutsättningar och dina mål, där tränaren ägnar tid och fokus på din framgång. För att maximera ditt resultat kan du ta hjälp under en längre period eller vid flera tillfällen. På så sätt kan din tränare lära sig hur just din kropp och ditt sinne reagerar och förändras under träningsplanens gång. Men även ett enstaka PT-tillfälle kan vara betydande för din fortsatta resa mot ett bättre välmående.

Det viktigaste är att du får en bra start - med
hälsosamma, realistiska mål och en konkret plan för hur du ska nå dem genom ett anpassat träningsprogram. Detta kan vara svårt på egen hand eller i en grupp där alla är olika. Oavsett om du är nybörjare, söker nya träningsformer, vill nå nytt personbästa eller rehabiliterar så kan en PT hjälpa dig dit du vill!

 

Kostrådgivning. 

Kosten har en avgörande roll för ditt välmående. Även om du har ett aktivt fysiskt liv så kan du riskera hälsoproblem om du äter ohälsosamt eller får i dig för lite näring och energi. Kostrådgivning passar dig som av någon anledning behöver ändra dina kostvanor och vill få hjälp att ta fram en kostplan utifrån din livssituation. Kanske känner du igen dig i något av nedan? Då kan det vara bra att börja med kostrådgivning.

 • Behöver gå ner i vikt.
 • Lider av övervikt eller fetma.
 • Har mag- och tarmproblem.
 • Har problem med allergier eller andra besvär som är kopplade till kosten.
 • Vill äta mer hälsosamt och förbättra matvanor.

Kostrådgivning kan bestå av ett eller flera individuella samtal där du berättar om ditt hälsotillstånd, dina kostvanor, förväntningar och förutsättningar. Tillsammans med en expert så utformar ni sedan en individuell kostplan för att nå dina mål.

Livscoaching. 

Har du kört fast i livet, karriären eller på ett personligt plan? Behöver du en förändring men vet inte riktigt vad du behöver förändra? Då kan hjälpen av en livscoach vara precis det genombrott du behöver. Några vanliga teman brukar vara familj och vänner, hälsa, karriär, ekonomi, fritid och personlig utveckling. Med en livscoach skapar du positiva mål utifrån din livssituation och dina värderingar. Du får sedan stöd och verktyg på vägen till din förändring. Funderar du på om en livscoach kan vara till hjälp för dig just nu? Om något av nedan alternativ passar in på dig så kan en livscoach vara rätt väg att gå.

 • Du vet inte vad du vill uppnå i livet.
  Hur definierar du framgång och lycka? Det kan vara svårt att veta vad vi själva egentligen vill i bruset av råd och riktlinjer om hur vi bör leva våra liv. En livscoach kan hjälpa dig att istället lyssna inåt och definiera vad som gör just dig lycklig.
 • Du har svårt att fullfölja dina mål.
  Är du full av viljestyrka i början av ditt mål, men tappar drivet med tiden? En coach kan hjälpa dig att fullfölja dina åtaganden och skapa rätt förutsättningar i din omgivning för att öka chanserna att nå målet.
 • Du har dåligt självförtroende. 
  Känner du dig ofta osäker eller otillräcklig? Låt dig inte begränsas av dina negativa tankar i onödan. Med en coach kan du få hjälp att ersätta dina nedslående tankar med nya och positiva vanor.
 • Du vill byta karriär men vet inte hur.
  Längtar du efter förändring i karriären men inte hur du ska dig vidare? Oavsett om det handlar om att starta eget, byta roll eller bransch så kan en livscoach ge dig vägledningen, motivationen och självförtroendet du behöver.
 • Du känner dig ofta stressad.
  De flesta av oss upplever stress i vardagen och det klarar vi i perioder, men när stressen blir återkommande och dränerande är det hög tid att stanna upp och se över vad som behöver förändras. Din livscoach kan hjälpa dig att identifiera och ta itu med de största stressfaktorerna i ditt personliga eller professionella liv.
 • Du har fastnat i självdestruktivt beteende.
  Tar du ett steg fram och tre steg tillbaka? Eller hamnar du ofta i situationer där du saboterat för dig själv? En livscoach kan hjälpa dig att övervinna dina destruktiva vanor och istället nå dina mål i livet.
 • Du känner hopplöshet.
  Upplever du hopplöshet och mörker som gör det svårt att se ljuset i livet? Har du kanske varit med om motgång, trauma eller sorg som fått dig att tappa ork och tro på lycka? En livscoach kan hjälpa dig ut ur dimman så att du kan känna kraft och livslust igen. 

  Undvik omvägar i livet och ta hjälp av någon som kan visa vägen för just din individuella framgång. Alla är vi olika och det finns ingen enskild väg som är rätt för alla. Med friskvårdsbidraget kan du ta hjälp av en PT, livscoach eller en kostrådgivare som ger tid och energi till dina personliga drömmar. Det finns även andra och mer specifika rådgivande aktiviteter så som stresshantering och rökavvänjning att välja mellan. 
Ämnen:FriskvårdTräningKost

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: