Friskvårdsaktiviteter online – tips på vad du kan göra.

Skriven av Admin

Det ökade antalet aktörer som erbjuder träning online ökar även användningsområdet för friskvårdsbidraget. Detta passar perfekt för dig som ofta är på resande fot, arbetar obekväma tider eller helt enkelt känner dig mer bekväm med att utföra din aktivitet digitalt. Friskvård online innebär allt från träningsklasser till stresshantering, löpning, yoga, kostrådgivning och personlig utveckling. Läs vidare och låt dig inspireras av våra tips nedan, eller klicka här för att komma direkt till leverantörsutbudet online. 

friskvårdsbidrag online träning

 • Sport-anpassat träningsprogram.

Ägnar du dig åt en specifik sport såsom längdskidåkning, simning eller padel? Kanske känner du igen dig i att det inte alltid är helt lätt att få tag i en tränare när du väl behöver det, eller när du vill utveckla din teknik. Då kan du vända dig online istället, där finns nämligen ett mer flexibelt utbud av träningsupplägg anpassade efter just din sport.  

 • Styrkepass.

Numera finns det ett stort utbud av appar eller webbsidor med program och videor på styrketräning som går att utföra hemma. Allt från coreträning och styrka med kroppsvikt till crossfit med redskap för dig som har det hemma. Många leverantörer erbjuder även muskelspecifika styrkepass, vilket gör att du enkelt kan träna den del av kroppen du önskar – var och när du vill.   

 • Online-PT.  

Funderat på att ta hjälp av en PT men inte riktigt kommit till skott? Då kan en personlig tränare online kännas närmare till hands. På så sätt får du enkelt och snabbt ett träningsupplägg anpassat efter dig, och dessutom en mer flexibel kontakt med din tränare. 

 • Gruppträning, gympa & dans.  

Gruppträning, gympa och dans får nog de flesta att tänka på en gruppträningssal eller danslokal tillsammans med andra deltagare. Numera kan du istället hänga med på passet hemma från vardagsrummet – i vissa fall i digitalt sällskap med andra. Bland annat hittar du onlineaktiviteter i form av aerobics, gympa, zumba, afrodans, jazzdans, orientalisk dans och bugg.    

 • Konditionsträning.

Konditionsträning utförs ofta i ensamhet, men för dig som vill ta din träning till nästa nivå finns det en mängd friskvårdsleverantörer som erbjuder träningsprogram, coaching och ett digitalt community inom bland annat löpning/joggning, cykling, spinning, stavgång eller inlines. 

 • Yoga & Pilates.  

De senaste åren har det blivit alltmer populärt att träna yoga eller pilates online med en app eller på en webbplats. Många upplever det nämligen enklare att hitta fokuset i att träna kropp och själ i sin trygga hemmiljö, eller kanske ute i naturen.  

 • Stresshantering, mindfulness & meditation. 

Att hitta lugnet och stressa ner i den intensivavardagen kan kännas som en svår utmaning på egen hand. Som tur är kan du använda friskvårdsbidraget till avslappnande behandlingar närsomhelst online - välj mellan stresshantering, meditation eller mindfulness. 

 • Mammaträning & profylaxkurser. 

För dig som är gravid eller nyligen fått barn finns det nyttiga friskvårdsaktiviteter som tar hänsyn till kroppens förändringar både fysiskt och mentalt. Testa en profylaxkurs, gravidträning, mammaträning eller övrig coaching online.  

 • Personlig utveckling & mental träning.  

Ordet ”friskvårdsaktivitet” förknippar många med just fysisk träning, men den mentala biten är minst lika viktig. Det finns mängder av kurser online för hälsa och personlig utveckling, coaching, mental träning och livsstilsrådgivning, där du jobbar med kraftfulla verktyg för att skapa förändring och välbefinnande i ditt liv.  

 • Kostrådgivning. 

För dig som vill börja äta mer hälsosamt så kan du få hjälp med hälsooptimering, kostrådgivning eller viktminskning online. Många leverantörer erbjuder även personliga kostscheman för att du ska nå dina uppsatta mål.   

 • Rökavvänjning. 

Det är aldrig för sent att sluta röka, och faktumet att du numera kan få hjälp online minskar tröskeln ytterligare. Du kan naturligtvis nyttja ditt friskvårdsbidrag till detta och komma ett steg närmre ökat välmående. 

Det finns i princip inga begränsningar för vad du kan träna online – och det är här ditt friskvårdsbidrag kommer väl till pass. Så vad väntar du på? Ge dig ut på den digitala arenan och hitta din favoritaktivitet online redan idag! 

Ämnen:FriskvårdTräning

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: