Låt inte stigande matpriser drabba personalhälsan.

Skriven av Admin

 

lunchkortet

Det har blivit väldigt dyrt att leva och äta. De flesta kostnader har skjutit i höjden senaste tiden och matpriset är inget undantag – tvärtom. För många är det just de stigande priserna på livsmedel som drabbar hårdast. Och stigit har priserna sannerligen gjort. Experter pratar om den största ökningen sedan början på 80-talet, och vi har inte nått kulmen än: 

– I slutet av 2023 så räknar vi med att matpriserna är 20 procent högre än vad de var under 2021, säger Joakim Wirén, analytiker på HUI i denna artikel på Dagens Industri.  

Höjda matpriser riskerar att påverka folkhälsan. 

Enligt Livsmedelsverkets undersökning finns det en risk att de höjda matpriserna påverkar folkhälsan, då hälsosamma råvaror har ökat mycket i pris. 4 av 10 svenskar svarar att de idag köper mindre färska grönsaker och 1 av 3 uppger att de köper mindre frukt i år jämfört med 2022. 

– Att konsumenterna säger att de köper mindre av färska grönsaker är oroande. Om det ger förändrade matvanor finns det en risk för att hälsan påverkas negativt på sikt, säger Karin Fritz rådgivare på Livsmedelsverket. 

Utöver de fysiska följderna som detta kan få, så påverkar det även vår livskvalitet. Maten är en central del av vårt liv och välmående, och i tider av ekonomisk oro är det viktigare än någonsin att få njuta av en god måltid.  lunch 2 (1)

Det är här som lunchkortet kommer in som en räddare i nöden genom att göra det förmånligare att köpa sig ett gott mål mat. Tack vare det fördelaktiga upplägget får den anställde ungefär var tredje lunch gratis. Även arbetsgivaren vinner på upplägget. Jämfört med om motsvarande belopp skulle betalas ut som löneersättning så är lunchsubventionen cirka 10 % billigare för arbetsgivaren.

Läs mer om att erbjuda lunchförmånen här.  

 
Ta hand om dina medarbetare – Skaffa lunchkortet genom Epassi. 

 

Vill du veta mer om hur vi på Epassi kan stötta dig i ditt arbete med att skapa en attraktiv arbetsplats med attraktiva förmåner? Fyll i vår intresseanmälan så berättar vi mer! 

 

Intresseanmälan.

 

Ämnen:Personalförmåner

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: