Att erbjuda lunchförmånen.

Lunchförmånen är ett bra sätt att uppmuntra till återhämtning under arbetsdagen.
Lunchkortet kan användas, förutom att köpa lunch på restaurang, för att beställa hem mat, ta med restaurangmat hem eller för att köpa lunch i mataffären.

Hur mycket ska man subventionera lunchen med?

Det är upp till varje arbetsgivare att sätta subventionsgraden på lunchförmånen. Rekommendationen är att subventionen tar hänsyn till vad en lunch verkligen kostar och att man utifrån det bestämmer hur mycket av lunchkostnaden man som arbetsgivare vill subventionera. Bland våra kunder varierar det stort, där några av våra kunder valt att subventionera hela beloppet medan andra valt en lägre summa.

Vår rekommendation av laddningsbelopp för 2024.

Vår rekommendation baseras på transaktionsdata från våra kortanvändare de senaste 12 månaderna. Syftet med rekommendationen är att ge vägledning för att lunchförmånen ska spegla den verkliga kostnaden som medarbetare har för att köpa lunch.

Vårt rekommenderade lunchförmånsvärde är 129 kr/dag för 2024. Baserat på laddning 21 dagar innebär det ett totalt laddningsbelopp om 2 709 kr.

Kostnaden för lunchförmån.

Kostnaden för arbetsgivare som vill erbjuda sina anställda en lunchförmån är beroende av storleken på subventionen och sociala avgifter.

Ett exempel:
Kortet laddas med totalt 2 205 kr per månad.
1400 kr i subvention från arbetsgivaren.
805 kr dras från den anställdes nettolön.

Arbetsgivaren bekostar det subventionerade beloppen om 1400 kr + sociala avgifter. Subventionen är inte semesterlönegrundande och beroende på kollektivavtal inte heller pensionsgrundande. Jämfört med om motsvarande belopp skulle betalas ut som löneersättning så är lunchsubventionen cirka 10 % billigare för arbetsgivaren.

Är du arbetsgivare och intresserad av att erbjuda Epassi till dina medarbetare? Fyll i formuläret så hör vi av oss snart!

Är du en anställd eller leverantör och vill kontakta kundsupport? Använd denna länk >
Är du befintlig kund och har frågor om ert konto hos Epassi? Använd detta formulär >