Hur användes friskvårdsbidraget 2023?

Skriven av Admin

friskvårdsbidrag

 
2023 var sannerligen ett händelserikt år. Tittar vi tillbaka kan vi tydligt se hur omvärldens turbulens har påverkat människors välmående. För att hantera den ökade stressen utifrån har det blivit allt viktigare att satsa på aktiviteter som främjar hälsan. Här kommer friskvårdsbidraget in i bilden – hur har nyttjandet egentligen sett ut under året? Låt oss titta närmre på Epassis statistik.  

För många organisationer är friskvårdsbidraget ett värdefullt verktyg för att främja hälsa på arbetsplatsen. Genom att erbjuda ett friskvårdsbidrag gör man det enklare för medarbetarna att investera i sitt välmående. Vi kan se att den totala nyttjandegraden, alltså hur många av Epassis användare som har nyttjat hela sitt bidrag, ligger64,4% för 2023. Det är ett resultat som har ökat från föregående år med 4%. Intresset för välmående har alltså, föga förvånande, vuxit.  

 

Topplista friskvårdsaktiviteter 2023  

  1. Massage 
  2. Gym- och gruppträning 
  3. Rådgivning kost och träning 
  4. Simning 
  5. Onlineträning 
  6. Yoga 
  7. Padel 
  8. Bowling 
  9. Osteopati 
  10. Golf 

*Baserat på Epassis friskvårdsanslutna användare i Sverige.

 

Vilka trender håller i sig? 

Vi kan se att massage samt gym- och gruppträning fortsätter att vara de allra mest populära friskvårdsaktiviteterna i år igen. En annan ihållande trend upptäcker vi om vi tittar på när under året de allra flesta nyttjade sitt friskvårdsbidrag. Precis som under tidigare år görs de flesta köpen i början samt slutet av året. Många kickstartar året och spenderar hela bidraget i januari, men majoriteten av användarna väntar faktiskt ända in i december med att göra sitt stora friskvårdsköp.  

 

Vilka trender är nya för 2023? 

En kategori som verkligen klättrat på topplistan är rådgivning inom kost och träning, som nu ligger på en stabil tredjeplats. Rekordmånga har tagit hjälp av coacher och experter under 2023 för att skapa sig nya hälsosamma vanor. Den här trenden har vi även sett avspeglas i media, med flera serier och dokumentärer som har fokuserat på hur man genom kost och träning kan leva så hälsosamt som möjligt.  

En aktivitet som tvärtom dalat i popularitet är padel. Var den trendande pandemi-sporten bara en fluga? Fluga eller inte – på Epassis topplista har den i alla fall gått från att vara den 4e mest populära aktiviteten 2022 till att hamna på en 7e plats 2023.  

Vi välkomnar även en nykomling till topplistan: bowling! Alla kanske inte vet att bowling är något man kan nyttja sitt bidrag till. Därför har vi under året uppmärksammat Epassis användare på hur många olika typer av aktiviteter man faktiskt kan nyttja sitt friskvårdsbidrag till – och det verkar ha gett resultat.  

 

Prenumerera på vårt inspirationsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:Personalförmåner

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: