10 annorlunda friskvårdsaktiviteter.

Skriven av Admin

Friskvårdsbidraget får användas till aktiviteter som är av mindre värde och enklare slag, ofta gäller det gym, gruppträning, massage eller yoga. Men i Skatteverkets lista över godkända friskvårdsaktiviteter finns det några lite annorlunda aktiviteter som kanske inte så många känner till.

annorlunda friskvårdsaktiviteter

1. Appar

Du kan få friskvårdsbidrag för köp av en app som ger möjlighet till enklare slag av motion eller annan friskvård. Exempelvis kan det vara en app om löpträning eller viktminskning. Bland våra anslutna friskvårdspartners hittar du appar där du får tillgång till bland annat instruktörsledda yogapass online, färdiga träningsscheman och klubbar som anordnar träningspass utomhus. 

2. Körsång på arbetsplats

Öka motivationen och gemenskapen på jobbet genom att sjunga tillsammans. När vi sjunger frigörs dopamin och många hävdar att sång har medicinska egenskaper. Körsång är en friskvårdsberättigad aktivitet när den organiseras på arbetsplatsen. 

3. Fotvård

Förebyggande fotvård och fotmassage är godkända friskvårdsaktiviteter. Medicinsk fotvård eller pedikyr kan du däremot inte nyttja friskvårdsbidraget till. Då medicinsk fotvård oftast avser att behandla redan uppkomna problem klassas det som sjukvård och pedikyr som skönhetsvård och är därför inte friskvårdsberättigade. 

4. Bastubad

Bastun kallas ibland för den fattiges apotek, vilket inte är helt fel då många studier har påvisat bastuns positiva effekter på kroppen. I bastun får du tid för stilla meditation och avslappning, eller härligt umgänge med vänner.

5. Motionslopp

Nu har Skatteverket ändrat sina tidigare regler kring motionslopp och nu kan du göra en personlig anmälan till ett motionslopp, och behöver inte sätta upp i ett lag - även om det är en rolig teamaktivitet. 

6. Nikotinavänjning

Om du röker kanske ditt första steg innan du börjar med pulshöjande aktiviteter är att fimpa, och det kan du göra med hjälp av ditt friskvårdsbidrag. Ersättning får du om du deltar i nikotinavvänjningsprogram.

7. Saltrum

En saltrumsbehandling går ut på att du vistas i ett rum där väggar, golv och tak är helt klädda i salt. Det sägs att gruvarbetare som spenderade dagarna nere i saltgruvor inte utvecklade lungsjukdomar i samma utsträckning som andra och man inspirerades då till att bygga saltrum för att efterlikna miljön i saltgruvorna. Saltrumsbehandling skall lindra symptom vid exempelvis astma och förkylningar. 

8. Kostrådgivning

En hälsosam livsstil är lika mycket träning som kunskap om vad och hur du äter. Du kan öka ditt välmående genom maten, men i vimlet av trender och varningar kan det vara svårt att veta hur. Då kan du ta hjälp av en kostrådgivare, betala gör du med friskvårdsbidraget. 

9. Bowling

De allra flesta går och bowlar någon gång ibland, men få vet om att det är en godkänd friskvårdsaktivitet. 

10. Mental träning och stresshantering

Stress är ofta en stor del av livet, men det finns hjälp att få. När du söker hjälp för stresshantering hos en mental coach, eller till och med hos en hypnotisör kan du få ersättning från friskvårdsbidraget för detta. 

Här kan du se hela Skatteverkets lista över godkända friskvårdsaktiviteter och här kan du hitta friskvård hos våra anslutna leverantörer. 

Ämnen:FriskvårdSällskapssport

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: