Tips på nyårslöften med friskvårdsbidraget.

Skriven av Epassi

När man frågar vad människor vad de värderar mest i livet är det ofta hälsan som ligger i topp. Det ser vi även i våra nyårslöften, då de ofta har någon koppling till just välmående. Dessutom visar forskning på att nyårslöften kan vara ett effektivt sätt att lyckas med just beteendeförändring och personliga mål. Vi har listat 10 tips på nyårslöften som du kan använda ditt friskvårdsbidrag till. Hitta din favorit och sätt upp ett hälsomål för det nya året!

Nyårslöfte med friskvårdsbidraget

Psst! Med Epassi behöver du aldrig ligga ute med egna pengar eller registrera kvitton, köpen dras direkt från ditt friskvårdsbidrag istället. När du hittat en favorit i listan nedan så är det bara söka efter aktiviteten eller önskad leverantör via Epassiappen (App StoreGoogle Play) eller sökfunktionen på epassi.se. 

10 hälsosamma nyårslöften.

1. Äta mer hälsosamt.

Ett vanligt löfte är att börja äta hälsosammare, men lika vanligt är det att målet är för diffust. Det kan vara svårt att veta var man ska börja eller hur man ska specificera det. För att kickstarta en mer hälsosam kosthållning kan det därför vara värt att testa kostrådgivning. Låt dig vägledas av en expert som utifrån från dina personliga förutsättningar och sätt rimliga men effektiva mål!

2. Testa en ny träningsform.

Har du svårt att göra träningen till en rutin? Många gånger kan det bero på att du inte hittat din rätta träningsform än. Dags att testa något nytt! För att träningen ska bli en återkommande vana så är det viktigt att du tycker att det är kul, givande och något som du kan se fram emot. Testa en ny gruppträning, utomhusträning, simning, onlineträning eller ta hjälp av en PT som hjälper dig hitta något du fastnar för.

3. Börja med en stående aktivitet med vänner.

Om du tränar ihop med en vän blir det genast roligare och du får ytterligare en anledning att se fram emot träningen. Dessutom är det perfekt för dig som vill prioritera det sociala under nya året, två flugor en smäll! Testa racketsporter, bowling, boule, gruppträning, löpning eller andra roliga aktiviteter som går att göra tillsammans!

4. Anmäl dig till ett motionslopp.

Skulle du säga att en härlig utmaning är mer din grej, snarare än att skapa nya rutiner? Då borde du testa att genomföra ett (eller fler) motionslopp. 2024 bjuder på en rad alternativ som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Hitta en utmaning som passar dig eller samla ihop kompisgänget och gör det tillsammans. 

5. Börja med meditation eller mindfulness.

Idag är behovet av inre lugn större än någonsin och meditation och mindfulness blir allt viktigare att få in i vardagen. Det enklaste sättet att börja utöva meditation regelbundet är genom guidad meditation, där du tack vare en meditationslärare kan guidas i de första utmanande stegen. Testa en meditationsklass på plats eller ta hjälp online eller via mindfulness- och meditationsappar.  

6. Varva ner med yoga.

Yoga finns i många olika former och är bra för olika ändamål. Är du intresserad av att testa men osäker på vilken typ du ska välja? Fundera först på vad det är du vill uppnå under året. Ska yogan fungera som träning eller avslappning? Är det för att förbättra din andning eller bli mjukare i muskler och leder? Alla yogaformer är godkänt som friskvård.

7. Ta hjälp av en livscoach.

Känner du att du behöver en förändring i ditt liv, men osäker på vad det är eller hur du ska gå tillväga? Då kan en livscoach vara precis det du behöver. Några vanliga teman brukar vara familj och vänner, hälsa, karriär, ekonomi, fritid och personlig utveckling. Med en livscoach skapar du positiva mål utifrån din livssituation och dina värderingar. Du får sedan stöd och verktyg på vägen till din förändring. 

8. Kom igång med golfdrömmen.

Är du nyfiken på att börja spela golf men tycker att det är svårt att komma igång? Då är det ett perfekt läge att nyttja ditt friskvårdsbidrag! Ta en grönt kort-kurs, öva svingen på rangen eller ta en golflektion med privat tränare för bästa möjliga start.

9. Fimpa nikotinet.

Allt fler som är använder nikotinprodukter vill bli fria från sitt beroende. Många lyckas sluta på egen hand, medan andra behöver professionellt stöd. För dig som har som löfte att fimpa nikotinet - ta hjälp av nikotinavvänjning och betala med friskvårdsbidraget.

10. Unna dig massage.

Bara ordet massage i sig självt ger en avslappnande känsla i kroppen. Och just avslappning är något som många av oss behöver inkludera mer i vardagen. Det finns en hel uppsjö av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, gravidmassage, thaimassage, fotmassage och enklare massagebehandlingar utförda av naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer. Det är viktigt att belöna sig själv emellanåt!

Detta är bara några exempel på härliga saker du kan göra med ditt bidrag. Sök efter din aktivitet och hitta en leverantör via Epassiappen (App StoreGoogle Play) eller använd sökfunktionen på epassi.se.

Ämnen:FriskvårdÅterhämtning

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: