Vår historik från Rikslunchen Pass till idag.

Vår resa börjar år 2009 som Rikslunchen Pass. Sedan våren 2021 är vi en del av Epassi Group. Här kommer en liten tillbakablick på lunchförmånen och Epassikortets utveckling fram tills idag.

Under 1970-talet gavs de första lunchkupongerna ut i Sverige. Att subventionera lunchen för sina anställda var då inte skattepliktigt vilket gjorde att många företag såg möjligheten att uppmuntra sina anställda att äta en ordentlig lunch. När fler fick råd att äta lunch förändrades vanorna och man såg en kraftig uppgång av antalet restaurangluncher.

År 1991 infördes skatt på subventionerade luncher. Trots detta valde många företag att fortsätta subventionera luncherna för sina medarbetare. Lunchkupongerna var mycket uppskattade och den positiva effekten i form av mätta och nöjda medarbetare var stor.

Med den digitala utvecklingen började papperskuponger kännas omoderna och några framsynta entreprenörer såg en möjlighet att skapa en lösning med ett betalkort istället för kuponger. Rikslunchen Pass startades år 2009, och var först med att digitalisera lunchförmånen i Sverige. Den digitala lösningen blev snabbt populär och många lunchätare kunde nu enkelt betala sina luncher med ett betalkort istället för skrynkliga papperskuponger som glömts kvar i någon byxficka.

Rikslunchen Pass blev så småningom Sodexo Pass när bolaget bytte ägare år 2012. Sedan dess har tjänsten utvecklats ytterligare för att göra den än mer användarvänlig med t.e.x möjligheten att hantera sin förmån genom en app och ansluta sitt kort till mobila betalningar.

Under en tid samlades förmånen under  varumärket Lunchkultur, för att därefter återgå till att kallas Sodexokortet. 

Under 2021 bytte bolaget ägare på nytt, i samband med att Epassi Group förvärvade såväl Sodexo Pass Sweden som Eazybreak i Finland. Vi pratar nu om Epassikortet och fortsätter att erbjuda den bästa lunchförmånen på marknaden.

 

Läs mer om vårt lunchkortserbjudande.