Lunchförmån – en självklarhet på framtidens arbetsplats.

Skriven av Admin

För att vara en attraktiv arbetsgivare som kan attrahera och behålla kompetenta medarbetare krävs det en hel del. Utöver lönen erbjuder många företag förmåner av olika slag. Det är trots allt en del av att vara en attraktiv arbetsgivare. Men vilka förmåner är egentligen de som påverkar personalen mest positivt?

lunchförmån arbetsplats

Vad finns det för självklara förmåner?

Anställda är och har alltid varit den viktigaste resursen för arbetsgivare. Ser vi tillbaka i historien var chansen stor att anställda stannade på en arbetsplats under hela sin livstid. Dagens anställda byter däremot i genomsnitt arbetsplats ett flertal gånger under de åren de arbetar. Med detta sagt står arbetsgivare idag inför en större utmaning när det gäller att behålla sin personal, och allt tyder på att det kommer fortsätta i samma riktning.

Ett av många sätt att visa sina anställda att man vill att de ska stanna kvar är genom att erbjuda dem förmåner. För det mesta finns det självklara förmåner på en arbetsplats såsom gratis kaffe, te och frukt eller friskvårdsbidrag – vilket är fantastiskt! Om det inte fanns skulle dagen bli betydligt tråkigare. Något annat som oftast förekommer är tillgång till telefon eller dator även till privat ändamål. Ibland får personal också förmåner såsom busskort eller träning på arbetstid, exempelvis yoga på jobbet en dag i veckan. Något som vi tror kommer att vara en självklarhet på framtidens arbetsplats är möjligheten till subventionerad lunch.

Fördelarna med lunchförmåner.

Så vad är grejen med lunchförmåner? Chansen är stor att trivseln på arbetsplatsen ökar betydligt och att medarbetarna får en positivare syn på företaget och arbetsgivaren.

Genom att ge personalen lunchförmåner uppnås följande:

  1. Uppskattning
   Alla som får ta del av lunchförmånen kommer att känna sig uppskattade. Varje gång som lunchförmånen används påminns medarbetarna om att deras arbetsgivare månar om deras välmående och trivsel
  2. Ökad gemenskap på arbetsplatsen
   Det kommer att finnas fler anledningar för medarbetarna att äta lunch tillsammans. En god matbit i en trevlig restaurang i sällskap av kollegor kommer förmodligen majoriteten inte säga nej till. Alla ska ha råd att hänga med.
  3. Mätt och nöjd personal
   Har man ingen lunch med sig så blir man hungrig. Blir man hungrig men vill inte köpa lunch blir man grinig. Genom att subventionera luncher för dina anställda finns det en större chans att de upplever det som om de har råd att köpa en mättande lunch.

Läs mer om varför du ska erbjuda en lunchförmån.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:Lunchförmån

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: