Strunta i kvittohanteringen och få friskare medarbetare.

Skriven av Admin

 

Krånglig hantering av friskvårdsbidraget är en av de största orsakerna till att alltför få nyttjar det. Att dina anställda kan träna och må bra är säkert en självklarhet för er som arbetsgivare. Borde det då inte vara smidigt och enkelt att använda sitt friskvårdsbidrag istället för krångel med betalning, kvitton och administration?

få friska medarbetare

En Novus-undersökning visar att hela sex av tio får tillgång till sitt friskvårdsbidrag genom eget utlägg där de redovisar kvitto för arbetsgivaren.

Har ni koll på aktiveringsgraden?

En av de enskilt viktigaste nyckeltalen för hälsosamma och framgångsrika arbetsplatser är företagets aktiveringsgrad. Trots det mäter väldigt få svenska arbetsplatser denna grad och dess hälsoeffekter. Aktiveringsgraden är förhållandet mellan antalet individer som nyttjat någon del av sitt friskvårdsbidrag och antalet individer som tilldelats ett friskvårdsbidrag under ett år. En ökning av er aktiveringsgrad innebär alltså att ni har lyckats med att öka aktiveringen av en av era hälsoinvesteringar.


Papperskvitto? Nej tack.

För att öka aktiveringsgraden bör du som arbetsgivare göra det enkelt för anställda att använda bidraget. En åtgärd är att låta dina anställda slippa att själva göra utlägg för friskvårdsaktiviteter. De anställda behöver efter utlägget spara och hålla reda på kvittot för utlägget för att sedan redovisa det. Dessutom är administrationen för kvittohanteringen en onödig kostnad och tidskrävande process även för dig som arbetsgivare. Tänk om du istället hade kunnat lägga mer pengar på att öka friskvårdsbidraget eller på andra hälsoinsatser?


Brett utbud och inspiration.

Arbetsgivare bör undvika begränsningar i form av vilka friskvårdsaktiviteter som är tillåtna och inte. Skatteverket har en lång lista på godkända aktiviteter och där finns något för alla. Inspirera anställda till att nyttja bidraget och andra hälsoinsatser. Uppmuntra exempelvis anställda till att delta i ett gemensamt träningspass, arrangera en kostföreläsning och erbjud massage på jobbet. Dessa är alla olika hälsoinvesteringar som bidrar till en hälsosam och framgångsrik arbetsplats med hög aktiveringsgrad.

 

Vill du veta mer om Epassis förmåner och hur vi på Epassi kan stötta dig i ditt arbete med att skapa en attraktiv arbetsplats? Fyll i vår intresseanmälan så berättar vi mer!

 

Intresseanmälan.

 

Ämnen:PersonalförmånerFriskvård

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: