Därför ska ni anordna en sommarfest med hälsotema.

Skriven av Admin

Sommar och semestertider kan kännas långt bort i dagsläget. Men för att kunna leverera en riktigt lyckad sommarfest så är det dags att börja planera redan nu! Ta tillfället att samla kollegorna för att lämna stress och jobb bakom er och fyll istället på med god energi inför sommaren. Alternativen är många och det kan kännas som en djungel att navigera sig fram till vad som passar bäst för just era medarbetare. Det klassiska brukar vara mingel, drinkar och middag vilket såklart inte är fel men vi vill tipsa om att satsa på ett lite mer boostande tema på årets sommarfest: Hälsa.  

sommafest aktiviteter hälsa tema

Varför anordna en sommarfest med hälsotema?

 Hälsotemat i sig behöver inte utesluta ett trevligt mingel eller en härlig måltid tillsammans, tvärtom finns det god anledning att tillföra detta även här. Men genom att addera roliga aktiviteter får ni möjlighet att stärka både sammanhållningen och hälsan på er arbetsplats lite extra. Nedan har vi listat ett gäng positiva fördelar som kommer på köpet när ni genomför hälsobringande aktiviteter tillsammans.   

 

 • Stärker sammanhållningen över teamen. Se sommarfesten som en chans att bryta upp eventuella grupperingar på arbetsplatsen och få människor att börja samarbeta mer över teamen. Genom att dela upp medarbetarna i blandade lag och låta dem arbeta mot ett gemensamt mål så stärker ni sammanhållningen över hela arbetsplatsen. Studier visar på att både motivation och innovation ökar markant när medarbetare känner samhörighet i arbetsgruppen.  
 • Ökar välbefinnandet hos medarbetarna. Att man mår bra av att röra på sig är ingen nyhet. Men vad är det som gör att vi får en sådan kick av rörelse? Signalsubstanserna serotonin, dopamin och noradrenalin frisätts i hjärnan när man är fysiskt aktiv, vilket sätter igång en mängd må-bra känslor så som tillfredsställelse, välbehag och pigghet. Även hormonet endorfin frisätts vid fysisk aktivitet, vilket både dämpar smärta och ökar välbefinnandet. Utöver dessa kortsiktiga effekter som gör att teamet mår bra för stunden så ger fysisk aktivitet även långsiktigt viktiga fördelar. Det bidrar till att hålla hjärnan och minnet i form. Ta därför chansen att inspirera till rörelse och öka välbefinnandet hos era medarbetare – win-win för alla! 
 • Skapar en trygg upplevelse för alla. Sist men inte minst så ska sommarfesten vara ett tillfälle fyllt av glädje och sammanhållning, inte pinsamheter eller tråkiga olyckor. Ta därför tillfället i akt och gå fullt ut i hälsans tecken och begränsa serveringen av alkohol. Genom att gå all in på hälsotemat kommer det falla sig naturligt att fortsätta på samma bana även när det kommer till mat och dryck. Bjud gärna på alkoholfria drycker, hälsoshots eller varför inte göra en aktivitet av att blanda ihop festliga alkoholfria drinkar tillsammans. Genom att sätta ett tema som gäller för alla så kan ni på så sätt säkerställa att varje medarbetare får en fin upplevelse utan att känna sig utanför eller obekväm.  

Tips på aktiviteter till sommarfesten. 

Så, vilka roliga aktiviteter sätter då fart på sommarfesten? Här gäller det att utgå från just er arbetsplats och vad som passar era medarbetare bäst. Oavsett om ni vill fira in sommaren i stadsmiljö eller ta er ut i naturen så finns det massvis med härliga alternativ. Här kommer ett gäng tips på perfekta aktiviteter för en sommarfest i hälsans tecken! 

 

 • Boule. Ta själva med er boule-klot till en grusplan eller gå till en boule-bar där allt är förberett.  
 • Minigolf. En lugn aktivitet som gör det enkelt att prata och lära känna varandra samtidigt. 
 • Femkamp. Fördelen med femkamp är att ni kan välja ut de grenar som passar gruppen bäst och på så vis skräddarsy upplevelsen.  
 • Matlagningskurs. Hyr in en kock som lär er att laga hälsosam mat tillsammans – både gott och nyttigt. 
 • Amazing race. Dela upp medarbetarna i lag och låt dem samla poäng genom att slutföra roliga uppdrag ihop.  
 • Frågesport. Aktivera hjärnan med ett quiz av något slag – välj bland teman så som musik, historia eller fun facts om medarbetarna själva. 
 • Avslappningsövningar. Yoga eller så kallad breathwork kan vara spännande alternativ att låta gruppen prova på för att hitta sitt inre lugn.  
 • Cykla. Ta en fartfylld tur i skogen eller cykla till en vacker destination där middagen väntar, möjligheterna med cykel är många.   
 • Midsommarlekar. Inspireras av de roligaste lekarna från midsommar så som kubb, dragkamp, hoppa säck, kasta stövel eller pennan i flaskan för att aktivera teamen.  

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:Personalförmåner

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: