Hur har friskvårdsbidraget använts 2022?

Skriven av Admin

 

friskvård

Hälsa står alltid i fokus för oss på Epassi. Och tittar vi tillbaka på året som varit kan vi se att omvärldens oroligheter haft en stor inverkan på människors mående. För att hantera den yttre stressen har det varit viktigare än någonsin att kunna satsa på hälsobringande aktiviteter, och det är här friskvårdsbidraget kommer in i bilden. Hur har nyttjandet av bidraget sett ut under året? Låt oss dyka ned i Epassis statistik.

Ja, hur mycket kan yttre faktorer påverka hur Epassianvändare runt om i landet nyttjar sitt friskvårdsbidrag?46% Tittar vi på faktiska siffror kan vi se att nyttjandegraden ligger på ungefär samma nivå som tidigare år – Från 59,58% under 2021 till 60,38% 2022. Intresset för välgörande aktiviteter verkar alltså bestå – men ser valet av friskvårdsaktiviteter annorlunda ut?

Förra årets favoriter kniper åt sig förstaplatserna i år igen.

Gym och massage står tillsammans för en klar majoritet av det totala värdet av allt nyttjat friskvårdsbidrag genom Epassi. Ett resultat som inte direkt förvånar, då det är aktiviteter som lätt går att anpassa utefter individuella önskningar och förutsättningar.

Vi kan även se att nyttjandet är som allra störst under januari och december, samt att över hälften av alla användare endast nyttjar sitt bidrag 1-2 gånger per år. Det här tyder på att många antingen inleder eller avslutar året med ett större friskvårdsköp i form av medlemskap eller tillgodokort, snarare än att spendera sitt bidrag på flera spontana aktiviteter under årets gång. Friskvård fortsätter alltså att vara något värdefullt som användarna noga överväger och investerar i för hela året.

Vilka friskvårdstrender kan vi se?

Både yoga och padel har klättrat upp flera steg på topplistan över friskvårdsaktiviteter om vi jämför med 2021. Många trodde nog att padel endast var en pandemitrend som sedan skulle dö ut, men vår statistik visar på att det verkar förbli en folkkär sport som är här för att stanna. Även intresset för yoga ökade under pandemin, kanske för att det är en enkel aktivitet att göra hemma med hjälp av digitala klasser. Och passionen för33% solhälsningar verkar även den vara här för att stanna, då än fler Epassianvändare valde att nyttja sitt bidrag på yogaklasser under 2022.

Fortsätt prioritera välmående.

Cirkelfys eller ryggmassage – ja vi har alla olika sätt att hantera stress på. Även om aktiviteterna ter sig väldigt olika vid en första anblick så har de en sak gemensamt: de ökar välmåendet. Och är det inte just i tider av stress och oro som vi måste prioritera vårt välmående som mest?

 

Topplista* i Sverige 2022: 

  1. Massage
  2. Gym
  3. Fotvård
  4. Padel
  5. Viktminskning
  6. Motionssim
  7. Yoga
  8. Förebyggande behandlingar
  9. Onlinetjänster
  10. Gruppträning

 

*Baserat på våra 900 000 friskvårdsanslutna användare i Sverige.

 

Vill du veta mer om hur vi på Epassi kan stötta dig i ditt arbete med att skapa en attraktiv arbetsplats med attraktiva förmåner? Fyll i vår intresseanmälan så berättar vi mer! 

 

Intresseanmälan.

 

Ämnen:PersonalförmånerFriskvård

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: