Cykelguide: tips på modeller, märken och återförsäljare

Skriven av Epassi

Att välja rätt cykel kan vara en spännande men utmanande uppgift, särskilt om du är ny på cykelscenen. I denna guide går vi igenom olika cykelmodeller och tipsar om både märken och återförsäljare. Läs vidare och hitta den cykeltyp som passar dig bäst!

Spara pengar med EpassiBIKE cykelförmån.
Kom ihåg att du kan spara i snitt 20-35% på totalpriset genom att beställa din drömcykel via EpassiBIKE cykelförmån. Så varför vänta? Investera i dig själv och i din ekonomi – samtidigt som du gör gott för planeten!
Läs mer här.

cykelmodeller

Stads- och pendlarcyklar

Dessa cyklar är designade för att vara bekväma och praktiska för daglig pendling och stadscykling och erbjuder vanligtvis pakethållare. Några populära cykelmärken för stads- och pendlarcyklar är Crescent, Monark och Skeppshult. 

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: XXL, Cykelkraft, Cykelhuset, Stålhästen, Team Sportia.

Mountainbikes

För de äventyrslystna erbjuder mountainbikes den perfekta blandningen av smidighet och prestanda. Deras robusta konstruktion och grova däck gör dem idealiska för terrängkörning och utforskning av stigar och skogsstigar. Kända märken som Scott, Merida och Crescent erbjuder ett brett utbud av mountainbikes för alla nivåer av erfarenhet. 

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: XXL, Specialized Concept Store, Team Sportia.

Racercyklar

Om du längtar efter att känna vinden i håret och utforska längre sträckor på asfalterade vägar, kan en racercykel vara det perfekta valet för dig. Dessa cyklar är lätta och aerodynamiska, perfekta för snabbhet och tävlingskörning. Varumärken som Scott, Bianchi och Trek är kända för sina högpresterande racercyklar. 

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: Cykelkraft, SportringenTeam Sportia, Cykelcity.

Elcyklar

Med ökande popularitet erbjuder elcyklar en smidigare och mindre ansträngande cykelupplevelse. De är utrustade med en elektrisk motor som ger extra kraft vid trampning, vilket är perfekt för längre resor, tyngre packning eller för de som behöver lite extra hjälp i backen. Crescent, Batavus och Pelago är några av de ledande varumärkena på marknaden för elcyklar. 

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: EcoRide, EloVelo, Elcykelvaruhuset, XXL, Cykelkraft, Team Sportia

Hybridcyklar

Dessa mångsidiga cyklar kombinerar egenskaperna hos stads- och pendlarcyklar med mountainbikes eller racercyklar. De är perfekta för stadskörning och lätt terrängutforskning. Vanliga märken för hybridcyklar i Sverige inkluderar Crescent, Monark och Scott. 

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: XXL, Cykelgiganten, Cykelkraft, Cykloteket.

Last-och lådcyklar

För familjer eller personer som behöver transportera många saker, tunga matkassar eller ha med sig småbarnen så är lastcyklar ett praktiskt alternativ. Dessa cyklar har en långsträckt ram och en låda framtill. Denna kan vara öppen eller ha en lock för att skydda från väder och vind. Christiania Bikes, Bullitt och Douze Cycles är populära märken för last- och lådcyklar. 

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: EvoBike, EloVelo, Cykelgiganten, Cykelkraft.

Hopfällbara cyklar

Perfekta för de som behöver en cykel som är lätt att transportera eller tar lite plats att förvara. Brompton, Dahon och Tern är några populära märken.

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: EcoRide, EvoBike, Cykelkraft.

Handikappanpassade cyklar

Utvecklade för att möjliggöra cykling för personer med olika typer av funktionsnedsättningar, erbjuder handikappanpassade cyklar en anpassad och bekväm cykelupplevelse. Van Raam, Stricker och Huka är kända för att erbjuda ett brett utbud av anpassade alternativ.

Tips på återförsäljare via EpassiBIKE: FreedomBikes, Monty.

Oavsett vilken typ av cykel du väljer, är det viktigaste att hitta en som passar din livsstil och dina behov. Besök en fysisk butik eller beställ direkt online via Sveriges största nätverk av återförsäljare.

 

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: