Så fulländar Borealis sitt hälsoarbete med Epassis friskvårdslösning.

Skriven av Admin

Epassis kund Borealis har ett imponerande hälsoarbete igång på arbetsplatsen. Låt dig inspireras av deras initiativ och ta reda på hur Epassi hjälper dem att fullända hälsoarbetet.  

borealis (kopia)

Borealis är en av världens ledande leverantörer av avancerade och hållbara polyolefinlösningar. De finns idag i 120 länder med sammanlagt över 6.000 anställda, varav ca 950 arbetar i Sverige. Vi har pratat med Sofia Nyåker, Business Partner på Borealis och en av de som jobbar mest med personalrelaterade frågor, för att höra hur de jobbar med hälsa på arbetsplatsen – och hur Epassi hjälper dem i detta arbete.  
 

Hur jobbar Borealis med att stärka personalhälsan? 

 Borealis har valt att storsatsa på flera olika hälsoinitiativ på arbetsplatsen, och de uppmanar även medarbetarna själva att engagera sig i detta arbete. 
 

Några av Borealis hälsosatsningar: 

  • En väletablerad och aktiv personalstiftelse där medarbetare kan engagera sig i olika grupper beroende på vad de brinner för – det kan vara aktiviteter så som tennis, innebandy eller löpning och mycket mer. Löpgruppen arrangerar exempelvis varje säsong ett Vår- och Höst-lopp där alla som vill kan vara med och delta.   
  • Hälsoutmaning genom Staff in Motion under 5 veckor där medarbetare samlade aktivitetspoäng i team på arbetsplatsen.  
  • Borealis erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag genom Epassi. 
  • Under våren arrangerades lunchpass utomhus med olika teman och ”kom gång med löpning”. 
  • Workshop om stress och återhämtning för att stärka även det mentala välmåendet. 

 
 Hur hjälper Epassi Borealis i hälsoarbetet? 

– Borealis har ett gediget hälsoarbete igång på arbetsplatsen med aktiviteter så som löpning och olika lagsporter. Men hälsa är så mycket mer än styrke- och motionsträning. Friskvårdsbidraget kan man nyttja till allt ifrån stresshantering till kostrådgivning, massage eller rökavvänjning – vilket är otroligt viktiga redskap att kunna erbjuda sina medarbetare för att öka välmåendet i stort. Och det är där som Epassi kommer in i bilden, säger Anna Kronemberg, kundansvarig för Borealis på Epassi.  

– Tack vare Epassis lättanvända tjänst har vi möjlighet att bredda vårt utbud av hälsofrämjande aktiviteter, så att alla kan hitta något som passar dem. Det är smidigt för medarbetaren och det är framförallt smidigt för oss som hanterar personalfrågor. Istället för att vi ska hantera kvitton, utlägg och frågor om vad som räknas som godkänd friskvård eller inte så låter vi Epassi sköta allt. När vi låter Epassi, som är specialister inom personalförmåner, hantera vår friskvård så får vi mer tid över till att ägna oss åt det som Borealis är specialister på, säger Sofia Nyåker.  

 

Vad kan ni se för positiva effekter av hälsosatsningarna? 

 – Det finns mängder med studier som visar på de många vinsterna som aktiva medarbetare resulterar i för företagets framgång: ökad produktivitet, minskad sjukfrånvaro och högre medarbetarengagemang för att nämna några. Tittar vi på Borealis kan vi se att de har en riktigt hög nyttjandegrad av friskvårdsbidraget – något som verkligen inverkar positivt på hela företaget, säger Anna Kronemberg. 

– Vi kan även se att våra satsningar och aktiviteter ökar sammanhållningen genom att stärka gemenskapen mellan kollegorna. De som redan är aktiva och regelbundet tränar skulle ha varit aktiva även utan friskvårdsbidrag och övriga satsningar. Men det är de medarbetare som inte redan är aktiverade som vi verkligen vill nå ut till. Dem når vi nu tack vare Epassi som erbjuder flera alternativ, utöver de klassiska träningsformerna, till hälsa och välmående, säger Sofia Nyåker. 

 

Betydelsen av hälsoarbetet i rekryteringen.

– Nu, under arbetstagarens marknad, är det viktigare än någonsin för oss att belysa hälsoarbetet i vår rekryteringsprocess. Står kandidaten och väljer mellan liknande roller på två olika arbetsplatser, varav den ena arbetsplatsen har ett gediget hälsofokus, så är det ganska lätt att gissa vilken av dem som kandidaten väljer. I tider där lön kan vara svårt att påverka så blir hälsosatsningar och personalförmåner en viktig del i att se till sina medarbetares behov och önskningar. Friskvården är en nyckelfaktor i detta. Därför kommer vi även att höja vårt förmånsvärde 2024 för att fortsatt erbjuda bästa möjliga friskvårdslösning för Borealis medarbetare, säger Sofia Nyåker. 

Den stora studien om personalförmåner 2023 belyser vikten av att satsa på personalförmåner för att behålla och rekrytera medarbetare. 4 av 5 skulle faktiskt byta till en liknande roll på ett annat företag om de erbjöds bättre personalförmåner där. Så – underskatta inte inverkan som personalförmåner har för ert företag, avslutar Anna Kronemberg.  

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:Kundcase

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: