Fördelar med att erbjuda lunchförmån.

Skriven av Admin

Att erbjuda en lunchförmån är ett sätt för dig som arbetsgivare att varje dag påminna dina medarbetare om att de är uppskattade och att deras välmående är viktigt. Det inverkar även positivt på arbetet, då medarbetare som mår bra presterar bra. Förmånen kan användas dagligen och har flera positiva effekter – vi har listat dem nedan. 

fördelar lunchförmån

Därför ska ni erbjuda lunchförmån – här är fördelarna: 

Attrahera talanger.

Personalförmåner är ett av de bästa sätten att attrahera nya talanger till ditt företag. Det kan vara allt från friskvård, till pensionsavsättningar, till olika typer av hälsoförsäkringar. Anställda vill känna sig uppskattade och att deras ansträngningar gör skillnad, samtidigt som de vill ta del av ett företag som bryr sig om de anställdas välbefinnande. Med lunchförmån ges de anställda dels ett ekonomiskt incitament med subventionerad lunch av arbetsgivaren, och dels ges en daglig påminnelse om att arbetsgivaren uppskattar dennes insatser och uppmuntrar till goda lunchvanor i samband med det dagliga lunchinköpet. Av Epassis kunder använder 8 av 10 lunchförmånen som en del i sin rekryteringsprocess för att attrahera talanger.

 

Ökad sammanhållning och prestation i arbetsgruppen.

Studier har visat att arbetsgrupper som äter tillsammans har en bättre sammanhållning och genom det också presterar bättre tillsammans. Gruppaktiviteter för att öka sammanhållning är oftast inte naturliga inslag i det vardagliga arbetet, och det kräver engagemang inför och under aktiviteten. Att äta tillsammans är däremot en naturlig del av vardagen, och blir därmed en kontinuerlig aktivitet för att öka gruppkänslan och sammanhållningen. I samband med att vi äter frisläpps må-bra-hormonet oxytocin, som bidrar till att vi blir avslappnade och känner oss trygga. Genom frisläppande av oxytocin skapas en känsla av trygghet, tillit, och gemenskap med de vi äter med. Att äta ihop har i studier även visat sig bidra till att vi presterar bättre tillsammans, just för att vi känner en större tillit och trygghet i arbetsgruppen.

 

Minskad sjukfrånvaro med hälsofrämjande förmåner.

Att ha en hälsosam livsstil är en av nycklarna till att minska sjukfrånvaro. Genom att äta regelbundet så hålls blodsockernivån på en stabil nivå, och vi har ork och energi för hela dagen. Hoppar man över lunchen så ökar oftast småätandet och vi tar gärna genvägar för att få i oss energi, vilket inte håller i längden. Genom att uppmuntra till goda vanor med regelbundna matintag och raster skapar du som företag förutsättningar för att dina anställda ska må bra hela dagen. Det har faktiskt visat sig att genom att erbjuda lunchförmån minskar antalet sjukdagar.

 

Bättre fokus.

För att kunna prestera på topp under en hel arbetsdag är det viktigt att ta pauser. Precis som vi måste låta musklerna vila under ett styrketräningspass är det viktigt att låta hjärnan få chans att återhämta sig under arbetsdagen. När man tar en paus från sina arbetsuppgifter en stund så ökar den kognitiva förmågan och möjligheten att lösa problem framöver. Därför är det viktigt att uppmuntra personalen till givande lunchraster genom en förmån likt denna, så att de presterar på topp under hela dagen.

 

En lunchförmån är alltså ett effektivt sätt att såväl attrahera talanger som att ge sina anställda goda förutsättningar att både trivas och prestera på jobbet. 

Vill du veta mer om Epassis lunchförmån och hur vi på Epassi kan stötta dig i ditt arbete med att skapa en attraktiv arbetsplats? Fyll i vår intresseanmälan så berättar vi mer!

 

Intresseanmälan.

 

Ämnen:PersonalförmånerLunchförmån

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: