Hitta tillbaka till lunchrutinen – 6 smarta tips.

Skriven av Admin

Föredrar du att testa nya lunchhak och rätter varje dag eller tycker du om att köra säkert kort på favoritrestaurangen? Alla har vi våra preferenser när vi tar vår välbehövda matpaus under arbetsdagen - oavsett om vi är på kontoret eller arbetar hemifrån. Nu när de flesta av oss är tillbaka efter semestern är det dags att lämna de lite mer flytande rutinerna bakom oss och bjuda in den stående lunchen i vardagen igen. Här kommer 6 smarta tips för att hitta tillbaka till goda lunchvanor.   

Blogginlägg

1. Sänk kraven.

Att få i dig en mättande och god måltid är viktigare än att den är helt perfekt och enligt konstens alla regler. Du behöver inte uppfylla alla näringsrekommendationer enbart under lunchen, så länge du får i dig något stärkande under dagen kan du alltid komplettera ditt dagliga intag senare. 

2. Unna dig maten du tycker om.

Skippa soppa till lunch om du inte tycker att den är mättande nog och tvinga inte i dig tunga rester om de bara får dig att hamna i matkoma. Välj luncher som du tycker är goda och lagom mättande. 

3. Glöm inte uppläggningen.

Om du har möjlighet - duka gärna i ordning med bestick, servett, glas och lägg upp maten på en riktig tallrik. Om du tar dig tid att servera din lunch ordentligt (snarare än att äta ur take-away-låda) ökar du möjligheten för en njutfull stund där du smälter maten i lugn och ro. 

4. Bli en del av gemenskapen.

Lunchen är mer än bara god mat och energi, se det också som ett tillfälle att stärka relationen till dina kollegor och bli en del av gemenskapen. Det är ju en fantastisk morot bara det, eller hur? Att dela en måltid ger helt enkelt möjlighet till att möta varandra på ett mer personligt plan. Här får du dessutom chansen att dryfta arbetsrelaterade möjligheter under mer avslappnade former och bolla kreativa idéer med de andra. 

5. Planera dagen innan.

Försök att planera din lunch redan kvällen innan, på så sätt vinner du tid som du istället kan lägga på att njuta av måltiden. Genom att avsätta en bestämd tid för lunch så minskar du dessutom risken för att den viktiga lunchpausen stressas igenom eller i värsta fall inte blir av.

7. Starta en lunchklubb med kollegorna.

Hitta kollegor med matintresse och turas om att välja lunchrestaurang. På så sätt kan ni på ett enkelt och roligt sätt inspirera varandra till att testa nya smaker. Varför inte utse en vinnande lunch varje månad? Lunchklubben kan då gå samman och bjuda kollegan som valt den bästa restaurangen på en favorit i repris! 

För dig med lunchförmån via Epassi – du vet väl att du kan handla med lunchkortet på alla ställen som säljer mat och tar emot VISA? Detta ger oändligt med möjligheter att upptäcka härliga lunchhak i närheten.  

Ämnen:LunchförmånKost

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: