Fördelarna med cykling: Spara tid, pengar och främja hälsa och miljö

Skriven av Epassi

För varje tramp på cykeln tar du dig inte bara närmare din destination, utan också mot en ekonomiskt smartare, mer tidseffektiv och hälsosam livsstil. I denna artikel tittar vi närmare på fördelarna med cykling och på vilket sätt det är en investering för ditt och klimatets välmående.

fördelar cykla motion

1. Stora hälsofördelar.

Ge ditt hjärta en kickstart och stärk dina muskler genom regelbunden cykling. Med varje tramp tar du ett steg närmare en sundare och mer energifylld version av dig själv. En genomsnittlig person kan bränna upp till 500 kalorier per timme på en cykeltur. Det är som att kombinera träning och transport - en vinst för din hälsa varje dag!

2. Mer pengar i plåboken.

Släng bensinkostnader och parkeringsavgifter i papperskorgen! Genom att välja cykeln sparar du pengar samtidigt som du får en dos frisk luft och motion. En genomsnittlig person kan spara tiotusentals kronor varje år genom att välja cykeln istället för bilen för dagliga pendlingar och kortare resor. Se exempel på hur mycket du kan spara. 

3. Spara tid.

Glöm stressen och trängseln i morgonrusningen. Med cykeln tar du kontroll över din pendling och slipper fastna i långa köer. Du tar dig dessutom från dörr till dörr utan att behöva byta färdmedel eller stressa över tidtabeller. Enligt forskning kan cykling som transportmedel minska restiden med upp till 40% jämfört med bil eller kollektivtrafik under rusningstid. Tänk dig att du kan spara timmar varje vecka!

4. Gör gott för miljön.

Genom att välja cykeln framför bilen gör du en aktiv insats för vår planet. Minimera din klimatpåverkan och bidra till att bevara vår vackra natur för kommande generationer. Bara genom att cykla istället för att köra en genomsnittlig bil för en mil sparas cirka 250 gram koldioxidutsläpp - vilket innebär över ett ton koldioxidutsläpp per år! Motsvarande 3 000 timmar dammsugning, 32 0000 tågresor Sthlm-Gbg eller 38 kilo nötkött. 

5. Upptäck frihetskänslan.

Med cykeln som färdmedel öppnas en värld av möjligheter och äventyr. Utforska dina omgivningar på ett nytt sätt och låt cykeln leda dig till platser du aldrig tidigare besökt, dit bilen inte når. Varje tur är ett äventyr, varje väg en upptäckt! 

Så varför vänta? Utforska en livsstil som främjar hälsa, ekonomi och hållbarhet. Erbjuder din arbetsgivare cykelförmån via EpassiBIKE? Hitta din drömcykel och spara 20-35% av totalpriset. Läs mer här eller tipsa din arbetsgivare om en helt kostnadsfri personalförmån!

 

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: