TA och Warburg Pincus slutför köpet av Epassi Group – förvärvar samtidigt Exercite i Tyskland och Nederländerna från Waterland.

Samgåendet med Exercite ökar takten i Epassis resa mot att bygga Europas ledande digitala leverantör av flera förmåner till företag och anställda.

linked in 2023 (1)

Epassi Group har tagit ytterligare ett betydande steg i sin europeiska expansion genom att förvärva Exercite, en framstående förmedlare av hälso- och friskvårdslösningar för företag i Tyskland och Nederländerna.  

Förvärvet markerar en viktig milstolpe i Epassis tillväxt, och förstärker företagets position som en av de ledande aktörerna i Europa inom digitala betallösningar för personalförmåner.   

Epassi, grundat 2007 i Helsingfors, har blivit en betydande aktör inom personalförmånssektorn, särskilt i Norden, Storbritannien och Italien. Exercite, grundat 2004, har spelat en viktig roll inom företagshälsa och friskvård i Tyskland och Nederländerna.   

-Nu kan vi utveckla vår produkt ännu mer på den svenska marknaden. Epassi kommer framöver att kunna anpassa tjänster och produkter från andra marknader även till våra svenska kunder. Genom expansionen blir vi även en bättre partner till svenska företag som verkar inom flera marknader i Europa, säger Åsa Severgårdh, vd på Epassi Sverige. 

Genom förvärvet av Exercite, tidigare ägt av Waterland Private Equity och dess grundare, stärker Epassi sin portfölj avsevärt. Integrationen av Exercites digitala tjänster inom mindfulness, sport och välbefinnande, i kombination med tillgången till ett brett utbud av gym och hälsocenter, förbättrar Epassis tjänsteutbud betydligt. Transaktionen följer slutförandet av en majoritetsinvestering i Epassi från TA Associates och Warburg Pincus , två ledande globala private equity-företag med fokus på tillväxtinvesteringar. 

Epassis räckvidd växer med cirka 2,5 miljoner användare till nu totalt cirka 15,5 miljoner användare på 20 000 företag i sju europeiska länder, och nätverket av leverantörer växer till sammanlagt över 73 000.  

Pekka Rantala, vd på Epassi Group, framhäver betydelsen av förvärvet för att uppnå företagets ambitioner om att utvidga sin digitala plattform för personalförmåner över Europa. Fusionen speglar den växande trenden där företag prioriterar hälso- och friskvårdsförmåner för att locka och behålla toppkompetenser: 

-Medarbetare världen över fortsätter att sträva efter en bättre balans mellan arbete och fritid. Personalförmåner, inklusive tillgång till hälso- och friskvårdslösningar, har blivit allt viktigare för att rekrytera och behålla topptalanger, och Epassis mål är att vara den ledande aktören i Europa inom området, säger Pekka Rantala, vd på Epassi Group 

Förvärvet innebär inte bara att Epassi Group tar ett stort kliv mot att dominera den europeiska marknaden för digitala personalförmåner, utan speglar även branschens utveckling mot mer omfattande förmånserbjudanden.  

 

Fakta om affären. 

Förvärv: Epassi Group förvärvar Exercite från Waterland Private Equity. 

Nya kapaciteter: Tillägg av över 7 000 företagskunder (2,5 miljoner användare) och 11 000 leverantörer. 

Utökad räckvidd: Epassi ska betjäna cirka 20 000 företag i sju europeiska länder. 

Strategisk betydelse: Förvärvet förstärker Epassis position som en ledande digital distributör av personalförmåner i Europa. 

 

Kontakt 

Åsa Severgårdh 
VD, Epassi Sweden 
asa.severgardh@epassi.com 

 

Om Epassi 

Epassi grundades 2007 i Helsingfors och är en marknadsledare inom förmåner för anställda i Norden, Italien och Storbritannien. Epassi är majoritetsägt av TA Associates och Warburg Pincus LLC, två ledande globala private equity-bolag med fokus på tillväxtinvesteringar. Den unika och skalbara lösningen använder mobil teknik och betalningslösningar för att öppna upp en värld av möjligheter för hälsa och välbefinnande, och kombinerar alla förmåner i en användarvänlig tjänst.  

Epassi Group är Europas ledande digitala lösning för personalförmåner med en räckvidd på nästan 13 miljoner användare, över 13 500 arbetsgivare och mer än 62 000 tjänsteleverantörer. Epassi är ett banbrytande fintechbolag i Norden och har utsetts av Financial Times till ett av de snabbast växande bolagen i Europa 2022 och 2023. 

Epassi – Boosting everyday well-being.   
www.epassi.se   

 

Om TA 

TA är ett ledande globalt private equity-bolag med fokus på tillväxt i lönsamma företag. Sedan 1968 har TA investerat i mer än 560 företag inom sina fem målbranscher - teknik, hälsovård, finansiella tjänster, konsument- och företagstjänster. Genom att utnyttja sin djupa branschexpertis och sina strategiska resurser samarbetar TA med ledningsgrupper över hela världen för att hjälpa högkvalitativa företag att leverera varaktigt värde. Företaget har hittills rest 65 miljarder dollar i kapital och har över 150 investeringsexperter på kontor i Boston, Menlo Park, Austin, London, Mumbai och Hong Kong.  

Mer information om TA finns på www.ta.com. 

 

Om Warburg Pincus 

Warburg Pincus LLC är en ledande global tillväxtinvesterare. Företaget har mer än 84 miljarder USD i tillgångar under förvaltning. Företagets aktiva portfölj med mer än 250 företag är mycket diversifierad efter stadium, sektor och geografi. Warburg Pincus är en erfaren partner till ledningsgrupper som strävar efter att bygga hållbara företag med hållbart värde. Sedan företaget grundades 1966 har Warburg Pincus investerat mer än 113 miljarder US-dollar i över 1 000 företag i mer än 40 länder genom sina strategier för private equity, fastigheter och kapitallösningar. Företaget har sitt huvudkontor i New York med kontor i Amsterdam, Beijing, Berlin, Hong Kong, Houston, London, Luxemburg, Mumbai, Mauritius, San Francisco, São Paulo, Shanghai och Singapore.  

För mer information, besök www.warburgpincus.com.