Vad gäller när friskvårdslistan från Skatteverket försvinner?

Skriven av Admin

Från och med 2022 kommer inte Skatteverket längre att presentera en lista med godkända friskvårdsaktiviteter. Det kan upplevas som en stor förändring i hur ni som arbetsgivare framöver ska arbeta med friskvård och hur ni ska tänka framåt kring godkännande av friskvårdsaktiviteter. Låt oss hjälpa dig reda ut vad som gäller framåt!

friskvårdslista skatteverket

En av anledningarna till att Skatteverket nu tar bort listan är att den endast har varit vägledande, och inte en komplett lista med aktiviteter som friskvårdsbidraget kan användas till, vilket den har tolkats som av många. Den aktuella listan har bestått av exempel på olika typer av aktiviteter och hur dessa tolkas av Skatteverket, men även andra aktiviteter än de som presenterats på listan har kunnat vara godkända aktiviteter för nyttjande av friskvårdsbidrag.

Att listan nu tas bort är inte på grund av någon förändring av regler eller tolkning av regler. Utan de bestämmelser som har funnit sedan tidigare är kvar, det vill säga att friskvårdsbidraget avser motions- och friskvårdsaktiviteter av enklare slag till ett mindre värde. Det är även fortsättningsvis arbetsgivarens ansvar att godkänna aktiviteter utifrån Skatteverkets riktlinjer kring vilka aktiviteter som är godkända som skattefri friskvård.

För oss på Epassi är borttagningen av listan därmed ingen förändring i hur vi arbetar med våra partners eller i vårt erbjudande till våra kunder och användare. Som friskvårdportal sedan 2007 har vi sedan tidigare en gedigen kunskap kring bedömningen av friskvårdsaktiviteter.

Sammanfattningsvis kan man säga att borttagandet av listan inte innebär några förändringar för tolkningen av godkända aktiviteter för nyttjandet av friskvårdsbidraget. Vi ser även fortsatt framemot att hjälpa våra kunder med administrationen av friskvårdbidraget inom ramen för vad som är godkänt enligt Skatteverkets regler.

 

 

 

Prenumerera på vårt inspirationsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:Friskvård

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: