swe_fix

https://24850323.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hubfs/24850323/Epassi%20Video%20SWE.mp4

Missa inte!
Året är snart slut och din förmån lika så.
Nyttja ditt bidrag redan idag!

Använd friskvårdsbidraget innan årsskiftet för att inte riskera att pengarna brinner inne. Ta din chans att boosta ditt välmående.
Längre ner listar vi tips på aktiviteter att testa! 

Tusentals möjligheter att använda Epassi.

Du kan betala med Epassi på fler än 14 000 platser runt om i Sverige. Bara din fantasi sätter gränser! 

HITTA FRISKVÅRD 

Nyttja ditt friskvårdsbidrag redan idag! 

Nedan kan du läsa mer om hur du smidigt använder ditt friskvårdsbidrag samt massor av tips på inspirerande aktiviteter att testa.

Populära aktiviteter att använda friskvårdsbidraget till. 

Har du inte nyttjat ditt friskvårdsbidrag ännu? Då har vi goda nyheter - det finns nämligen en uppsjö av aktiviteter att använda bidraget till. Läs vidare och lär dig mer om friskvårdsaktiviteter och hitta något som får dig att bli inspirerad. 


Blogg-bild mall (15)

 

Gym.

Med ett gymkort blir träningsmöjligheterna oändliga. Varför inte gå på något roligt pass som du länge velat testa? Eller hitta träningsglädjen i styrketräning?  Passa på att skaffa ett gymkort eller medlemskap för ett helt år på en gång så kan du starta när du är redo helt enkelt! 

Ta gärna del av vår nybörjarguide till gymmet för tips och inspiration. 


Massage.

Att få en behandling av en professionell massör är en skön avslappning och en stund av återhämtning, men massage är mycket mer än så. Forskning visar att massage har en rad med positiva hälsoeffekter, från att minska stress och öka koncentrationsförmågan till att stärka immunförsvaret och förebygga skador.

Läs mer om alla positiva hälsoeffekter massage ger. 


Onlineträning och onlinecoaching.

Antalet aktörer som erbjuder träning online ökar snabbt och därned även användningsområdet för friskvårdsbidraget. Detta passar perfekt för dig som ofta är på resande fot, arbetar obekväma tider eller helt enkelt känner dig mer bekväm med att utföra din aktivitet digitalt. Friskvård online innebär allt från träningsklasser till stresshantering, löpning, yoga, kostrådgivning och personlig utveckling.

Här kan du läsa om alla möjligheter som onlineträning ger.

 

Annorlunda aktiviteter att använda friskvårdsbidraget till.

Ljusterapi.

För en del innebär vinterhalvårets mörka tid även att det blir lite dunkelt i själen. Här kan ljusterapi vara ett effektivt botmedel för att lyfta humöret. Vid ljusterapi exponeras man för ett ljus som liknar det naturliga dagsljuset, vanligen i ett helt vitt rum. Det viktigaste är att man har ögonen öppna så att ljuset skickar signaler till hjärnan att justera hormonbalansen. En del leverantörer kombinerar även ljusterapi med uppvärmda rum, bekväma solstolar, ljud av vågskvalp, massage med mera.
 

Körsång på arbetsplatsen.

Hör körsång och friskvård ihop? Absolut! Sång förbättrar andningen och blodtrycket, tränar musklerna i bålen samt frigör massor med endorfiner som ökar lyckokänslan, sänker stresshormonerna och stärker immunförsvaret. Dessutom har människor som sjunger ihop väldigt kul tillsammans! Körsång på jobbet stöds av friskvårdsbidraget, så gå ihop ett gäng kollegor och öka både motivation och gemenskap genom att sjunga tillsammans.

Bodyflight.

Upplev känslan av frifall, som ett fallskärmshopp från 4000 meter. Bodyflight är en perfekt upplevelse för alla som gillar spänning! Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att dra ihop kompisgänget för en rolig aktivitet tillsammans. Testa allt från vanliga förstagångsflyg till längre flygtider med coach.

Bastu & kallbad.

Bastun kallas ibland för den fattiges apotek, då många studier har påvisat bastuns positiva effekter på kroppen. I bastun får du tid för stilla meditation och avslappning, eller härligt umgänge med vänner. Unna dig ett klippkort eller en lyxig bastustund med friskvårdsbidraget. 

Kombinera bastustunden med att bada kallbad eller våga kliva i utan uppvärmning. Det är en riktig humörhöjare som frigör endorfiner, sänker blodtrycket och gör dig piggare. Kallbada kan du göra både på badhus och på egen hand. 

IR-bastu.

En infrabastu passar alla som inte gillar den varma temperaturen i en vanlig bastu eller av andra anledningar inte kan vistas i en traditionell bastu. I en infraröd bastu bastar man i behaglig värme, vanligtvis mellan 30-60 grader. Infraröda strålar tränger ner i hud och kroppsvävnad, ökar kroppstemperatur och stimulerar både hjärta, lymf- och immunsystem. En IR-bastu har en rad hälsofördelar samtidigt som att det är ett avkopplande sätt att ta kontroll över kropp och själ. 

Nikotinavänjning.

Om du har en rökvana är ett bra första steg innan du börjar med pulshöjande aktiviteter att fimpa ciggen. Delta i ett nikotinavvänjningsprogram och betala med ditt friskvårdsbidrag.

Saltrum.

En saltrumsbehandling går ut på att du vistas i ett rum där väggar, golv och tak är helt klädda i salt. Det sägs att gruvarbetare som spenderade dagarna nere i saltgruvor inte utvecklade lungsjukdomar i samma utsträckning som andra och man inspirerades då till att bygga saltrum för att efterlikna miljön i saltgruvorna. Saltrumsbehandling skall lindra symptom vid exempelvis astma och förkylningar. 

Kostrådgivning.

En hälsosam livsstil beror till stor del på vad och hur du äter. Att du kan öka ditt välmående genom maten har du säkert koll på, men i djungeln av trender och varningar kan det vara svårt att veta vad som är bäst för just dig. Passa på att ta hjälp av en kostrådgivare och betala med friskvårdsbidraget. 

Bowling.

De allra flesta går och bowlar någon gång ibland, men få vet om att det är en godkänd friskvårdsaktivitet! Bowling är aktiviteten som kombinerar tävling och nöje på ett härligt sätt. Att spela kräver både styrka, teknik och att använda kroppen på rätt sätt.

Boule.

Vill man pröva på en lite stillsammare och mer koncentrationskrävande aktivitet som går ut på att kasta en boll så är boule en bra ide. Precis som med bowling finns det många bouleställen där det går att kombinera en stunds spelande med lite mat och dryck.  

Stresshantering.

Stress är tyvärr ofta en del av många människors vardag, men det finns hjälp att få. När du söker hjälp för stresshantering hos en mental coach, eller till och med hos en hypnotisör kan du få ersättning från friskvårdsbidraget för detta. 

Paintball.

Paintball är en riktigt actionfylld aktivitet där ni i uppdelade lag använder paintballmarkörer för att skjuta färgkulor mot era motståndare. Paintball kan du göra året runt, inomhus och utomhus. 

Agility.

Hundar sprider inte bara glädje och värme, de bidrar också till att vi rör på oss! Agility är ett sådant exempel, det vill säga en hinderbana för hundar där du aktivt hänger med längs vägen. Friskvårdsbidraget kan användas till kurser och startavgifter, men inte medlemsavgifter. 

Sportfiske.

Sportfiske är ett samlingsnamn för olika typer av fiske i rekreationssyfte, alltså att fisken får återvända till vattnet levande istället för att hamna på tallriken. Sportfiske kan du göra på egen hand likväl som i tävlingsform. Nyttja ditt friskvårdsbidrag till ett fiskekort eller tävlingsavgift. Observera dock att inte allt fiske räknas som friskvård – det ska vara just sportfiske.

Friskvårdsapp.

Du kan få friskvårdsbidrag för köp av en app som ger möjlighet till enklare slag av motion eller annan friskvård. Exempelvis kan det vara en app om löpträning eller kostrådgivning. Bland våra anslutna leverantörer hittar du appar där du får tillgång till bland annat instruktörsledda yogapass online, färdiga träningsscheman och aktörer som anordnar träningspass utomhus. 

På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om godkända friskvårdsaktiviteter och här kan du hitta samtliga anslutna leverantörer. 

Så fungerar betalning med Epassi.

App image wellness

1. Betala för friskvård med Epassiappen.

När du betalar för din friskvård med Epassiappen genomför du betalningen och visar kvittot i kassan. Kvittot är giltigt i 15 minuter efter betalningen, så vänta med att betala tills du är framme i kassan.


2. Betala för friskvård online.

Med Epassis onlinetjänst kan du betala för din friskvård både online och hos friskvårdsleverantörer som inte accepterar appbetalning. Logga in på ditt Epassikonto i webbläsaren, välj ”onlinebetalning” och genomför betalningen. Du får då ett kvitto att visa upp för betalningsmottagaren.

Varför ska du välja Epassi?

Boosta dina medarbetares hälsa på ett inspirerande och lättillgängligt sätt. Genom att ge dina medarbetare tillgång till Epassi ger du dem chansen till hälsosamma upplevelser – varje dag!

LÄS MER

 

Vill du att vi kontaktar dig istället? Fyll i formuläret så hör vi av oss. 

 

 

Du kan betala med Epassi på fler än 14 000 platser runt om i Sverige.

HITTA FRISKVÅRD