https://www.epassi.com/hubfs/SE%20Videos/Swe%20banner%20gradient.mp4

Höll ögonen öppna för bra priser på friskvård!

Populära aktiviteter att använda friskvårdsbidraget till.

Osäker på vad du ska använda ditt friskvårdsbidrag till? Då har vi goda nyheter - det finns nämligen en uppsjö av aktiviteter att använda bidraget till. Läs vidare och lär dig mer om friskvårdsaktiviteter och hitta något som får dig att bli inspirerad.

Banner2

Gym & gruppträning.

Gym & gruppträning är en av de vanligaste aktiviteterna att nyttja friskvårdsbidraget till, vilket säkert har att göra med den stora variation som gym ofta erbjuder. Idag finns ett brett utbud utöver klassisk gymträning – allt ifrån zumba, yoga, HIIT, boxning, spinning, pilates och bodypump. Friskvårdsbidraget gäller för gymkort, klippkort och enstaka träningstillfällen – välj det som passar dig bäst! Behöver du en extra push eller vägledning för gymträning? Ta del av ett gratis träningsupplägg här.

Massage.

Både stillasittande och tunga arbeten kan påverka rygg och kropp negativt, varför en välgörande stund kan komma väl till pass. Tack vare friskvårdsbidraget är det många som unnar sig just massage. Kom bara ihåg att varje massagetillfälle får kosta max 1000 kr för att räkas som friskvård enligt skatteverket. Osäker på vilket typ av massage som passar dig? Läs om de olika varianterna här.

Simning.

Många väljer simning för att uppnå skonsam och effektiv träning, eller för ett skönt avbrott i vardagen. Passa på att nyttja ditt friskvårdsbidrag till ett medlemsskap eller klippkort på en simhall. Klicka här för att se listan med några av de leverantörer som är anslutna till Epassi.

Fotvård.

Fötterna får tåla en hel del stryk och att ge dem lite extra kärlek är därför en uppskattad friskvårdsaktivitet. Hit räknas fotvård och massage, men inte pedikyr eller medicinsk fotvård. För att fotvård ska vara friskvård ska det vara enklare typ av fotvård.

Onlineträning.

Onlineträning blir allt mer populärt och idag är utbudet av onlinetjänster mycket stort - däribland coaching, yoga, mindfulness, löpträning och styrketräning. Onlineträning är helt enkelt ett perfekt sätt att hitta tillfällen för träning som passar just dig. Du bestämmer själv över tid och plats. Läs mer och inspireras av onlinetjänster här.

Motionslopp.

Många använder friskvårdsbidraget till anmälningsavgifter för motionslopp, antingen som en personlig utmaning eller som en kul aktivitet med kompisgänget eller kollegorna. 2024 bjuder på många härliga lopp över hela landet, så passa på att använda årets bidrag för att säkra din plats redan idag.

Coach, PT och kostrådgivning.

Vi är många som någon gång känt att man är i behov av en hälsosam förändring i sitt liv, men osäker på hur man ska komma igång på egen hand. Att få personlig vägledning i form av kostrådgivning, Personlig Träning eller livscoaching med hjälp av friskvårdsbidraget är därför mycket eftertraktat. Läs mer här för att se vilken typ av individuell coaching som kan passa dig.

Racketsport.

Racketsporter är ett populärt val året runt, och passar perfekt för den som söker ett effektivt och socialt sätt att aktivera kroppen. Välj mellan allt från tennis, badminton och squash! Eller varför inte testa padel? Det är perfekt för nybörjare inom racketsport. Läs mer här.

Golf.

Allt fler upptäcker möjligheten att nyttja friskvårdsbidraget till golf, både nybörjare och erfarna spelare. Läs mer om hur du använder friskvårdsbidraget till golf och ta del av våra nybörjartips.

Yoga.

Kombinationen av träning, smidighet, styrka och balans med fokus på att öka kontakt med kropp och sinne gör yogan till ett populärt val. Inte minst i tider när vi behöver nedvarvningen som mest. Läs mer om olika typer av yoga för att hitta din favorit. 

Annorlunda aktiviteter att använda friskvårdsbidraget till.

Banner3

Ljusterapi.

För en del innebär vinterhalvårets mörka tid även att det blir lite dunkelt i själen. Här kan ljusterapi vara ett effektivt botmedel för att lyfta humöret. Vid ljusterapi exponeras man för ett ljus som liknar det naturliga dagsljuset, vanligen i ett helt vitt rum. Det viktigaste är att man har ögonen öppna så att ljuset skickar signaler till hjärnan att justera hormonbalansen. En del leverantörer kombinerar även ljusterapi med uppvärmda rum, bekväma solstolar, ljud av vågskvalp, massage med mera. 

Körsång på arbetsplatsen.

Hör körsång och friskvård ihop? Absolut! Sång förbättrar andningen och blodtrycket, tränar musklerna i bålen samt frigör massor med endorfiner som ökar lyckokänslan, sänker stresshormonerna och stärker immunförsvaret. Dessutom har människor som sjunger ihop väldigt kul tillsammans! Körsång på jobbet stöds av friskvårdsbidraget, så gå ihop ett gäng kollegor och öka både motivation och gemenskap genom att sjunga tillsammans.

Bodyflight.

Upplev känslan av frifall, som ett fallskärmshopp från 4000 meter. Bodyflight är en perfekt upplevelse för alla som gillar spänning! Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att dra ihop kompisgänget för en rolig aktivitet tillsammans. Testa allt från vanliga förstagångsflyg till längre flygtider med coach.

Bastu & kallbad.

Bastun kallas ibland för den fattiges apotek, då många studier har påvisat bastuns positiva effekter på kroppen. I bastun får du tid för stilla meditation och avslappning, eller härligt umgänge med vänner. Unna dig ett klippkort eller en lyxig bastustund med friskvårdsbidraget. 

Kombinera bastustunden med att bada kallbad eller våga kliva i utan uppvärmning. Det är en riktig humörhöjare som frigör endorfiner, sänker blodtrycket och gör dig piggare. Kallbada kan du göra både på badhus och på egen hand. 

IR-bastu.

En infrabastu passar alla som inte gillar den varma temperaturen i en vanlig bastu eller av andra anledningar inte kan vistas i en traditionell bastu. I en infraröd bastu bastar man i behaglig värme, vanligtvis mellan 30-60 grader. Infraröda strålar tränger ner i hud och kroppsvävnad, ökar kroppstemperatur och stimulerar både hjärta, lymf- och immunsystem. En IR-bastu har en rad hälsofördelar samtidigt som att det är ett avkopplande sätt att ta kontroll över kropp och själ. 

Nikotinavänjning.

Om du har en rökvana är ett bra första steg innan du börjar med pulshöjande aktiviteter att fimpa ciggen. Delta i ett nikotinavvänjningsprogram och betala med ditt friskvårdsbidrag.

Saltrum.

En saltrumsbehandling går ut på att du vistas i ett rum där väggar, golv och tak är helt klädda i salt. Det sägs att gruvarbetare som spenderade dagarna nere i saltgruvor inte utvecklade lungsjukdomar i samma utsträckning som andra och man inspirerades då till att bygga saltrum för att efterlikna miljön i saltgruvorna. Saltrumsbehandling skall lindra symptom vid exempelvis astma och förkylningar. 

Kostrådgivning.

En hälsosam livsstil beror till stor del på vad och hur du äter. Att du kan öka ditt välmående genom maten har du säkert koll på, men i djungeln av trender och varningar kan det vara svårt att veta vad som är bäst för just dig. Passa på att ta hjälp av en kostrådgivare och betala med friskvårdsbidraget. 

Bowling.

De allra flesta går och bowlar någon gång ibland, men få vet om att det är en godkänd friskvårdsaktivitet! Bowling är aktiviteten som kombinerar tävling och nöje på ett härligt sätt. Att spela kräver både styrka, teknik och att använda kroppen på rätt sätt.

Boule.

Vill man pröva på en lite stillsammare och mer koncentrationskrävande aktivitet som går ut på att kasta en boll så är boule en bra ide. Precis som med bowling finns det många bouleställen där det går att kombinera en stunds spelande med lite mat och dryck.  

Stresshantering.

Stress är tyvärr ofta en del av många människors vardag, men det finns hjälp att få. När du söker hjälp för stresshantering hos en mental coach, eller till och med hos en hypnotisör kan du få ersättning från friskvårdsbidraget för detta. 

Paintball.

Paintball är en riktigt actionfylld aktivitet där ni i uppdelade lag använder paintballmarkörer för att skjuta färgkulor mot era motståndare. Paintball kan du göra året runt, inomhus och utomhus. 

Agility.

Hundar sprider inte bara glädje och värme, de bidrar också till att vi rör på oss! Agility är ett sådant exempel, det vill säga en hinderbana för hundar där du aktivt hänger med längs vägen. Friskvårdsbidraget kan användas till kurser och startavgifter, men inte medlemsavgifter. 

Sportfiske.

Sportfiske är ett samlingsnamn för olika typer av fiske i rekreationssyfte, alltså att fisken får återvända till vattnet levande istället för att hamna på tallriken. Sportfiske kan du göra på egen hand likväl som i tävlingsform. Nyttja ditt friskvårdsbidrag till ett fiskekort eller tävlingsavgift. Observera dock att inte allt fiske räknas som friskvård – det ska vara just sportfiske.

Friskvårdsapp.

Du kan få friskvårdsbidrag för köp av en app som ger möjlighet till enklare slag av motion eller annan friskvård. Exempelvis kan det vara en app om löpträning eller kostrådgivning. Bland våra anslutna leverantörer hittar du appar där du får tillgång till bland annat instruktörsledda yogapass online, färdiga träningsscheman och aktörer som anordnar träningspass utomhus. 

Så fungerar betalning med Epassi.

Ladda ner betalguiden.

Sök efter anslutna leverantörer eller önskad aktivitet via Epassiappen eller under ”Hitta aktivitet” på epassi.se. Observera att betalfunktioner skiljer sig mellan leverantörer, men att alla erbjuder något av nedan alternativ. Hittar du inte din favoritleverantör i sökfunktionen? Det kan bero på att de inte är anslutna till oss ännu. Tipsa gärna oss här så kontaktar vi leverantören och hör om de vill ansluta sig.

Betala för friskvård med Epassiappen.

Har du inte hunnit ladda ner appen? Inga problem! 
Du laddar smidigt ner appen i 
 
1. Betala med appen på plats.
Betala direkt i appen epassi och visa det digitala kvittot i kassan på plats. Observera att kvittot endast är giltigt i 15 minuter från det att köpet är gjort, därför är det viktigt att du väntar med betalningen tills du är framme i kassan.
betalguide

2. Betala med appen på distans.

Om du ser en blå ruta som säger ”Distansbetalningar” i leverantörens profil, så betyder det att du kan göra köpet även på distans - oavsett var du befinner dig. Scrolla ner till sektionen ”Betala i appen på distans” och välj mellan de blåmarkerade alternativen. Du får då en bekräftelse skickat till dig med mer information om hur du går tillväga för att lösa in ditt köp.
webb subhero (1)
 

 

Betala för friskvård online.

1. Sökfunktionen "Hitta aktivitet".
Logga in på webbportalen www.epassi.se och klicka på Hitta aktivitet. Sök efter den friskvårdsleverantör eller aktivitet du önskar. Justera kartan med zoomfunktionen vid behov. Välj en tjänst som du vill köpa, klicka vidare för betalning och följ instruktionerna. Finns det ingen specifik tjänst att klicka på i beskrivningen så innebär det att de i dagsläget enbart erbjuder köp via app eller via onlinebetalningen (se beskrivning nedan). Du behöver då genomföra ditt köp där istället. När köpet är genomfört så får du snart ett kvitto från leverantören via mejl med mer information.

2. Onlinebetalning via användarkonto.
Logga in på ditt användarkonto i webbläsaren och klicka på ”Onlinebetalning”. Skriv in namnet på önskad friskvårdsleverantör och klicka på "Sök". Välj leverantörens namn i listan och klicka på "Nästa". Fyll i den efterfrågade informationen och genomför betalningen. Ladda ner ditt kvitto genom att klicka på länken mitt på sidan, en kopia skickas också till den mejladress du angivit. Kvittot är bevis på din betalning, se därför till att spara detta tills att du visat upp för det för betalningsmottagaren. 

Information om autogiro.

Om du har ett autogiro sedan tidigare är det viktigt att du ser till att det är ditt saldo hos Epassi som debiteras i första hand, och att du debiteras via autogiro först efter att ditt saldo är nyttjat. Detta fungerar på samma sätt som ett vanligt köp via Epassi - med skillnaden att överskjutande belopp hanteras genom autogiro. Observera att rutinen för autogiro skiljer sig mellan olika leverantörer, och det är inte alla som kan kombinera autogiro med Epassi. Fråga din leverantör om deras rutin. Observera att leverantören måste vara ansluten till Epassi.

Betala med egen insats.

Att ha ett friskvårdsbidrag med egen insats gäller enbart dig vars arbetsgivare vill att du själv ska stå för en viss del av summan vid köp. Stämmer det in på dig? Ta då del av betalningsguiden här.

Undrar du över något annat? Ta en kik på vår FAQ.

Varför ska du välja Epassi?

Boosta dina medarbetares hälsa på ett inspirerande och lättillgängligt sätt. Genom att ge dina medarbetare tillgång till Epassi ger du dem chansen till hälsosamma upplevelser – varje dag!

LÄS MER

 

Vill du att vi kontaktar dig istället? Fyll i formuläret så hör vi av oss. 

 

 

Du kan betala med Epassi på fler än 18 000 platser runt om i Sverige.

HITTA FRISKVÅRD