Hälsocoachen: så tar du makten över din hälsa.

Skriven av Epassi

Är du i behov av förändring i ditt liv, men osäker på hur du ska komma igång på egen hand? Du kan alltid nyttja friskvårdsbidraget för vägledning till att nå dina mål. En av Epassis anslutna leverantörer, RE:YOU, erbjuder just ett sådant verktyg. Grundaren och hälsocoachen Johannes Cullberg har arbetat i över 20 år med att hjälpa så många som möjligt att ta makten över sin egen hälsa. Nedan kan du läsa mer om hans tankar och tips kring hälsa och hur du kan nå dina mål med hjälp av friskvårdsbidraget.

Johannes Cullberg Epassi

En sak som gör mig stolt över att bo i Sverige är vårt friskvårdsbidrag. För det är en helt fantastisk förmån som vi är ganska ensamma om att erbjuda i världen. Men faktum är att bara drygt hälften av alla som har möjligheten väljer att nyttja det. Och det är väldigt olyckligt, eftersom fysisk och psykisk ohälsa hela tiden når nya toppnoteringar. Dessutom är vi det land i Europa med högst andel stillasittande. Inte så upplyftande läsning kanske, men vi har möjligheten att vända trenden.

Så, är du redo att ta makten över din hälsa med hjälp av friskvårdsbidraget? Då är det är dags att skrota kortsiktiga lösningar och istället se fram emot ett hållbart välmående. Det första du behöver göra är att sätta upp ett mål för dig själv, och då det finns några saker att tänka på. Nedan är mina tre bästa tips för att skapa hållbara mål.

Mina 3 bästa tips för hållbara mål.

  1. Mitt första och viktigaste tips är att tydligt identifiera ditt “Varför”. Vad är det du vill ska förändras till det bättre? Hur kommer det kännas när du når ditt mål? Kanske handlar det om att du vill kunna vara frisk och stark när du blir äldre så att du kan vara en förebild för dina barn och kanske barnbarn? Gör gärna ett bildcollage där du samlar bilder som inspirerar och motiverar dig som representerar ditt mål. Ta ett foto av collaget och ha det i din telefon så ser du det varje dag!

  2. Mitt andra tips handlar om att sätta ett realistiskt mål. Eller helst ett mål och flera delmål. För forskning visar faktiskt att om man har flera (del)mål så ökar sannolikheten att lyckas. Dessutom kan det vara en god idé att använda tankesättet SMART (Specifikt, Mätbart, Attraktivt, Realistiskt och Tidssatt) för att hjälpa dig på vägen.

  3. Mitt tredje och sista tips är för dig som känner dig osäker på hur du ska komma igång, eller kanske vet med dig att du haft svårt att hålla dig till ett tidigare hälsomål: ta hjälp av en expert som har erfarenheten av att guida personer som dig på rätt väg.

Hälsocoaching med friskvårdsbidraget.

En annan fantastisk sak med friskvård är att det är så otroligt brett, vilket gör att alla som har tillgång till bidraget kan dra nytta av det. Och för den som är osäker på hur man ska gå tillväga för ett hälsosammare liv, är hjälpen av en hälsocoach ett perfekt alternativ. För att förklara vad en hälsocoach egentligen gör, kan man enkelt säga att det är som att ha en expert vid sin sida som först och främst hjälper dig att ta fram en hälsoplan för dig utifrån var du befinner dig i livet just nu. Du får stöd med hur du ska komma igång på bästa sätt, och även löpande så att du får de bästa förutsättningarna att lyckas med din hälsoresa. 

Vad kan man få hjälp med?

Den vanligaste uppgiften vi hälsocoacher brukar hjälpa till med är att hjälpa personer att gå ner i vikt, men det kan också handla om att hantera klimakteriebesvär, skapa hälsosammare livsvanor eller att hitta smarta och hållbara sätt att minska stress. Lite beroende på hur man är som person och vilken budget man har kan man välja att jobba med individuell coaching eller att arbeta tillsammans med andra i liknande situation genom ett gruppcoachnings-program. Gruppcoaching har den fördelen att den dels är billigare än individcoaching, dels att stödet från de andra deltagarna i gruppen kan hjälpa dig att nå dina mål.

Så, ta chansen och undvik onödiga omvägar i livet! Ta hjälp av någon som kan visa vägen för just din individuella framgång. Med friskvårdsbidraget via Epassi kan du ta hjälp av en livscoach, PT eller en kostrådgivare som ger tid och energi till dina personliga mål. Sök efter din friskvård och hitta en leverantör via Epassiappen (App StoreGoogle Play) eller använd sökfunktionen på epassi.se.

Ämnen:FriskvårdÅterhämtning

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: