Så skapar ni teamkänsla på distans

2020 var året då hemarbete blev den nya normen. Men hemma finns ingen kaffemaskin att småprata med kollegorna vid. Inte heller ett lunchrum fyllt med sorl och skratt. Hur bibehåller man egentligen effektivitet och teamkänsla när arbetet sker på distans?

I takt med att Covid-19 spred sig över världen tog vi på allvar klivet in i den digitala tidsåldern. Plötsligt skulle invanda mönster brytas och nya, digitala, vanor skapas. Att uppnå ett sammansvetsat och produktivt team när alla sitter på olika platser kan kännas svårt.

Här listar vi några saker som är lite extra viktiga att tänka på:

    • Kommunicera mer än vad ni tror behövs. När teamet arbetar isolerat från varandra uppstår det lättare missförstånd som kan påverka effektiviteten. Undvik detta genom tydlig kommunikation där ni samordnar era mål och fokusområden, bestämmer vad ni ska göra gemensamt och vad som delas upp på individnivå. Använd en chatt eller konferenssamtal för att ställa frågor och be om hjälp i – på samma sätt som ni hade frågat varandra på kontoret.

 

    • Skaffa bra verktyg för er digitala vardag. De flesta arbetsplatser är sedan tidigare anslutna till en digital samarbetsplattform där ni samlar gemensamma dokument. Nu är det dags att nyttja plattformens hela register, skapa till exempel anslagstavlor för gemensam information och om plattformen har digitala whiteboardtavlor är dessa perfekta att skissa på under gemensamma möten. Arbetar ni i olika projekt är det en bra idé att skapa särskilda projektrum – på så vis kan ni enkelt chatta med antingen delar eller hela projektgruppen och vara säkra på att rätt personer får informationen.

 

  • Ta igen snacket vid kaffemaskinen. Genom att småprata med våra kollegor lär vi inte bara känna varandra bättre utan vi blir också mer sammansvetsade och presterar bättre som team. Varför inte skapa ett virtuellt rum där teamet kan mötas för det mer kollegiala samtalet? Ett förslag är att ni börjar arbetsdagen med att checka in och hälsa på varandra och avslutar dagen med att checka ut och säga hej då.

Men det handlar lika mycket om medarbetarnas välmående som om effektivitet i arbetet. Och när det gäller just det har gemensamma måltider visat sig spela en avgörande roll. I Epassis lunchrapport från 2021 uppger 71% att de helst äter sin lunch tillsammans med andra och 44% menar att sociala kontaktar är det viktigaste för deras psykiska hälsa.

Var därför måna om att behålla fikapauserna och gemensamma luncher även när ni arbetar på distans. Men hur ska det gå till när teamet är utspritt? En bra idé är att öppna ett virtuellt lunch- och fikarum. Det ger er känslan av att sitta tillsammans och ni får möjlighet att prata med varandra på samma sätt som om ni hade suttit och ätit tillsammans på en restaurang eller i lunchmatsalen på kontoret.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats.