Därför ska ni höja friskvårdsbidraget inför 2022.

Skriven av Admin

Att fysisk aktivitet är bra och viktigt för vårt allmänna välmående är det nog ingen som nekar till. Det är snarare en självklarhet i dagens samhälle att uppmuntra till en livsstil med fysisk aktivitet. Men sedan slog Covid-19 till, och mycket av det som vi tog för givet med gym och gruppträning var plötsligt ett minne blott. Vår livsstil har förändrats under pandemin, och inte bara till det bättre. Men tack och lov är det aldrig för sent att göra nya satsningar på ökat välmående, speciellt inte när vi närmar oss 2022.

friskvardsbidrag-2022 (1)

Under coronapandemin har man i en studie från Mälardalens högskola kunnat se en försämring i vår möjlighet till en hälsosam livsstil. Det man bland annat har kunnat se är att den fysiska aktiviteten har minskat, och kvinnor är den grupp som har påverkats mest. Även Folkhälsomyndigheten har kunnat se att våra levnadsvanor har förändrats och att vi har blivit allt mindre fysiskt aktiva.

Som ledande aktör av hälsoförmåner i Norden har vi kunnat se en förändring av hur friskvårdsbidraget har nyttjats under pandemin. Många har valt att använda bidraget till olika typer av onlineträning, medan andra inte har nyttjat sin förmån alls, vilket är olyckligt då den under denna tid varit viktigare än någonsin när stillasittandet har ökat.

Många av våra kunder gjorde redan tidigt under pandemin ett aktivt val att uppmuntra till mer rörelse hos sina medarbetare genom att höja sitt friskvårdsbidrag. En förändring som har stor effekt på nyttjandegraden av friskvårdsbidraget. Vi har sedan tidigare kunnat se att en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000kr/år (utan begränsningar av friskvårdsaktiviteter) har ökat aktiveringsgraden till 80% från tidigare. Vi har även kunnat se att en ökning om endast 500kr/år (oavsett det tidigare beloppet) ökar aktiveringsgraden hos användarna. En liten förändring för arbetsgivare som gör stor skillnad för individens välmående.

Ditt ansvar som arbetsgivare.

Som arbetsgivare har du ett ansvar för att möjliggöra en god hälsa för dina medarbetare. Genom att erbjuda ett friskvårdsbidrag uppmuntrar du dina medarbetare att ha en aktiv livsstil, oavsett deras individuella ekonomiska förutsättningar. Att ha en hälsosam och fysiskt aktiv livsstil borde inte påverkas av ekonomi, utan vi tycker att alla borde ha möjlighet att förbättra sitt välmående. Med Epassis lösning behöver medarbetaren inte ligga ute med pengar och invänta en återbetalning, en utgift som inte alltid är möjligt, utan kan på ett smidigt sätt hitta och betala friskvårdsaktiviteter via vår app. Friskvårdsaktiviteter för ett ökat välmående ska vara lättillgängliga för alla, alltid.

Vi kan via vår data från cirka 900 arbetsgivare se att ett högre bidrag ökar användandet av förmånen, vilket i sin tur bidrar till en bättre hälsa hos medarbetarna. Kom ihåg att du som arbetsgivare kan erbjuda 5000 kr i friskvårdsbidrag skattefritt. Nu är det snart dags att kliva in i 2022, ett ypperligt tillfälle att se över era personalförmåner och se till så att medarbetarna aktiverar sig mer än de gjort under pandemin. För kom ihåg - ett företag mår bra när medarbetarna mår bra!

 

Vill du veta mer om hur vi på Epassi kan stötta dig i ditt arbete med friskvårdsbidrag och ökad fysisk aktivitet? Fyll i vår intresseanmälan så berättar vi mer!

 

 

Prenumerera på vårt inspirationsbrev!

Ta del av intressanta artiklar som kretsar kring hur du som ledare kan boosta dina medarbetares välmående och skapa en attraktiv arbetsplats. 

Ämnen:PersonalförmånerFriskvård

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: