Nätverka på lunchen

Skriven av Admin

Passa på att träffa nya, gamla eller potentiella kunder eller samarbetspartners på lunchen! Alla måste ju ändå äta och ett möte över en lunch blir mer avslappnat och bjuder in till mer än bara jobbsnack. Såhär förbereder du dig:

En affärslunch handlar till stor del om att bygga relationen mellan dig och den/de du träffar. När man ses över en lunch så är mötet inte lika formellt och fokus bör ligga lite mer på individen än vid ett vanligt affärsmöte.

Valmöjlighet

Det är mycket större chans att en kund nappar på idén om en affärslunch om du ger förslag på olika datum och restauranger. Då visar du att du är flexibel och ger också den andra parten en chans att påverka. En tumregel är att alltid ha minst två olika alternativ, ge förslag på två olika datum och två olika restauranger.

Ge förslag på en agenda

Det kan vara en bra idé att ha klart för sig innan vad du vill få ut av mötet. På så sätt slipper både du och den andra parten känna att ni slösar er tid, plus att båda har en chans att förbereda sig innan lunchmötet. Skriv en kort agenda och håll dig till den så ser du till att optimera tiden. Men glöm inte bort att lunchen ska vara avslappnad – inled med en del allmänna frågor som hur personen mår och hur helgen varit, innan du dyker ner i affärerna.

Vett och etikett

Är ni fler än två personer så se till att alla får vara delaktiga i samtalet. Man är olika som personer och det finns alltid de som är mer tystlåtna. Då du tagit initiativ till lunchen är det ditt ansvar att alla får känna sig delaktiga, så om du märker att någon inte deltar lika mycket kan du ställa några extra frågor till just den personen. En självklarhet för de flesta kanske, men det tåls ändå att sägas – låt mobilen vara. Visa ditt lunchsällskap respekt genom att inte hålla på med mobilen under mötet. För att slippa distraktion kan du med fördel lägga den i fickan tills lunchen är över, eller tills du verkligen behöver den.

Innan ni skiljs åt så är det aldrig fel att sammanfatta det ni pratat om på lunchen och tydliggöra vad nästa steg är så att ni båda har koll på läget.

 

Du som har ett lunchkort från Epassi kan nu testa att nätverka med LunchIn helt kostnadsfritt! Läs mer här!

Ämnen:epassikortetLunchförmån

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: