Så kan en hälsocoach förbättra ditt liv.

Skriven av Admin

Ordet hälsocoach förknippar många med träning eller kost, men det finns många fler hälsoaspekter som en coach kan hjälpa dig att förbättra. Mental träning, stresshantering, rökavvänjning och sömnproblem är bara några exempel. Läs mer om hur du med friskvårdsbidraget kan ta hjälp av en hälsocoach för att förhöja din livskvalitet.

 Hälsocoach

 

Vad är en hälsocoach?

En hälsocoach hjälper dig att göra långsiktiga livsstilsförändringar för att förbättra din livskvalitet. Det kan antingen vara ur ett helhetsperspektiv som innefattar träning, personlig utveckling, ändra dåliga vanor, stresshantering, sömn och kost – vilket brukar kallas holistisk hälsocoach, eller så fokuserar man på ett område.

Syftet med själva coaching-delen är att klienten själv får insikt om sina vanor och beteenden och att coachen lär ut de verktyg och tekniker som hjälper klienten att nå sina mål. Det är alltså inte en envägskommunikation där coachen skickar iväg klienten med en massa råd, utan coachingen sker i mötet mellan coachen och klienten.

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag när du tar hjälp av en hälsocoach.

 

Kombinera hälsocoach med personlig träning.

Med en hälsocoach inom träning får du hjälp med träningen ur ett helhetsperspektiv – inte bara program och övningar, utan även hjälp med att förändra din livsstil så att träning blir en naturlig del av vardagen.

 

Personlig utveckling med en mental coach.

Att magin i livet händer utanför vår komfortzon må vara en sliten klyscha, men det gör den inte mindre sann. För att uppnå stora mål och drömmar behöver du ta dig utanför det bekväma och trygga. Då kan du ta hjälp av en hälsocoach med inriktning på mental träning. Tillsammans jobbar ni med dina tanke- och beteendemönster så att du blir medveten om var du befinner dig nu och vad du behöver förändra för att utvecklas. Målet med den mentala träningen kan till exempel vara att få bättre självkänsla, våga mer eller prestera bättre.

 

Hitta balansen med en hälsocoach inom stresshantering.

Som om ekorrhjulet inte var en utmaning nog har vi det senaste året också fått anpassa oss till nya rutiner, upplevt ökat krav på tillgänglighet under distansarbetet, sett vårt sociala liv och nöjesutbud minska och oroat oss för framtiden. Inte konstigt att många känner sig stressade! Med hjälp av en hälsocoach inom stresshantering får du verktyg och strategier för att hantera och minska stressen och balansera upp den med återhämtning.

 

Bättre sömn med hjälp av en hälsocoach.

Dålig sömnkvalitet påverkar både humör och ork och långvariga sömnproblem medför allvarliga konsekvenser för hälsan. Har du haft sömnsvårigheter under en längre period kan du ta hjälp av en hälsocoach för att gå till botten med problemet.

 

Rökavvänjning – ta hjälp av en hälsocoach för att sluta röka.

De flesta rökare är väl medvetna om rökningens skadliga effekter på hälsan. Trots det upplevs det svårt att sluta röka, och extra svårt känns det för dem som försökt och misslyckats. Med en hälsocoach får du verktyg och stöd genom hela processen, från förberedelser, hantering av återfall och negativa tankar, till ett rökfritt liv.

 

Kostrådgivning – bli piggare och gladare med bättre näring.

Vad vi äter påverkar våra energinivåer under dagen, den mentala skärpan, förmåga att hantera stress, återhämtning och sömn – ja, hur vi mår generellt. Med hjälp av en hälsocoach specialiserad inom kostrådgivning optimerar du din kost för att få i dig mer näring och må bättre.

 

Här hittar du alla våra friskvårdsleverantörer.

Dela inlägg:

Tidigare inlägg: